Σε έξι μέρες θα πραγματοποιηθεί ο παγκόσμιος φιλανθρωπικός αγώνας δρόμου, Wings for Life World Run, που ενώνει τους, επαγγελματίες και μη, δρομείς από κάθε γωνιά του πλανήτη. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, οι συμμετέχοντες θα ξεκινήσουν την ίδια ώρα την Κυριακή, 3 Μαΐου 2015, 14:00 (ώρα Ελλάδος) από 35 σημεία του κόσμου.

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του Wings for Life World Run είναι το Catcher Car, το οποίο λειτουργεί σαν «κινούμενη γραμμή τερματισμού». Τα Catcher Car ξεκινούν 30 λεπτά μετά την εκκίνηση των δρομέων, και συνεχίζουν προσπερνώντας τους δρομείς μέχρι να μείνει μόνο ένας. Στόχος των δρομέων είναι να τους φτάσει το Catcher Car όσο πιο αργά γίνεται, ώστε να στεφθούν Παγκόσμιοι Πρωταθλητές. Έτσι ο αγώνας δεν είναι ένας απλός διαγωνισμός μεταξύ του δρομέα και του Catcher Car, αλλά και ο δικαιότερος αγώνας του κόσμου, αφού όλοι ξεκινούν ταυτόχρονα, όπως και τα Catcher Cars.

Από το Κέιπ Τάουν στο Σαντιάγο και από τη Μελβούρνη στο Μόναχο, οποιοσδήποτε μπορεί να συμμετάσχει, ερασιτέχνες δρομείς, επαγγελματίες αθλητές, χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων μέχρι και αθλητές Ολυμπιακών Αγώνων. Ο καθένας μπορεί να δοκιμάσει τις δεξιότητές του στο τρέξιμο ενάντια στον Ολυμπιακό Πρωταθλητή του σκι Aksel Lund Svindal, στον άσο της Formula 1 Mark Webber, στον ηθοποιό του Bollywood Ayushmaan Khurrana, καθώς επίσης και ενάντια σε δεκάδες χιλιάδες ερασιτέχνες δρομείς ανά τον κόσμο.

Ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή ηθοποιοί, μοντέλα, τηλεπαρουσιαστές μέχρι και πολιτικοί καθώς ο στόχος είναι πολύ πιο ιερός από την ανάδειξη του Παγκόσμιου Πρωταθλητή. Ο συναγωνισμός, η ευγενής άμιλλα, η ευαισθητοποίηση του κοινού για τις κακώσεις του μυελού των οστών αλλά και η συγκέντρωση χρημάτων για σχετικές ιατρικές έρευνες αποτελούν τη βασική αποστολή του Wings for Life World Run. Άλλωστε από τον σκοπό αυτού του αγώνα δρόμου προκύπτει και το σλόγκαν του: Τρέχουμε για αυτούς που δεν μπορούν.

Οι συμμετέχοντες μπορούν να κατεβάσουν την εφαρμογή Wings for Life World Run, διαθέσιμη δωρεάν για τα iOS στο App Store και για Android smartphones στο Google Play, για να προπονηθούν, για να εντοπίζουν το Cather Car μέσα από το smartphone τους αλλά και για να ενημερώνονται για τα αποτελέσματα του αγώνα σε ολόκληρο τον κόσμο. Επιπλέον, η εφαρμογή προσφέρει τη λειτουργία “selfie run”, επιτρέποντας στο χρήστη που δεν μπορεί να πάρει μέρος στον επίσημο αγώνα, να ζήσει την εμπειρία ως “selfie runner” από όπου και αν βρίσκεται, επιλέγοντας τη δική του διαδρομή. Η εγγραφή για το “selfie run”είναι διαθέσιμη μέχρι την 28η Απριλίου και κοστίζει 15€. Όπως με όλες τις εισπράξεις από τον επίσημο αγώνα δρόμου, έτσι και με την εν λόγω εγγραφή, το 100% των εσόδων θα διατεθούν προς όφελος του Ιδρύματος Ερευνών Νωτιαίου Μυελού, Wings for Life.

Για περισσότερες πληροφορίες και το livestreaming του παγκόσμιου αγώνα δρόμου επισκεφθείτε το: www.wingsforlifeworldrun.com

Σχετικάμετο Wings for Life World Run

Με αφετηρία το 2014, το Wings for Life World Run είναι ένας παγκόσμιος αγώνας δρόμου που θα πραγματοποιηθεί στις 3 Μαΐου 2015. Αθλητές σε 35 τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο ξεκινούν ακριβώς την ίδια ώρα, στις 13:00 (ώρα κεντρικής Ευρώπης). Το μοναδικό χαρακτηριστικό αυτού του αθλητικού γεγονότος είναι ότι ο αγώνας δεν έχει καμία γραμμή του τερματισμού. Αντ’ αυτού, οι δρομείς καταδιώκονται από ένα Catcher Car, το οποίο αναχωρεί 30 λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα, με ταχύτητα 15χλμ/ώρα και σταθερά αυξάνει την ταχύτητά του μέχρι να πιάσει και τους τελευταίους αθλητές. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής της περασμένης χρονιάς, Lemawork Ketema, πιάστηκε από το Catcher Car μετά από περισσότερο από 5 ώρες και 78 χιλιόμετρα. Μάθετε περισσότερα: www.wingsforlifeworldrun.com

Σχετικά με το WingsforLife

Σε όλο τον κόσμο, εκατομμύρια άνθρωποι εξαρτώνται από την αναπηρική καρέκλα έχοντας υποστεί κάκωση νωτιαίου μυελού, το πιο συχνό αποτέλεσμα ενός τροχαίου ατυχήματος ή μιας πτώσης. Το Wings for Life είναι ένα μη κερδοσκοπικό ίδρυμα ερευνών που έχει ως αποστολή τη θεραπεία των κακώσεων του νωτιαίου μυελού. Από το 2004, το Wings for Life έχει χρηματοδοτήσει ερευνητικά προγράμματα και κλινικές μελέτες που μπορούν να αλλάξουν τη ζωή σε όλο τον κόσμο. Ενώ η θεραπεία εξακολουθεί να ερευνάται, έχει σημειωθεί σταθερή πρόοδος. Το ποσό των 3.000.000€ που συγκεντρώθηκε πέρυσι κατά τη δημιουργία του Wings for Life World Run όπως και όλα τα μελλοντικά ποσά συμμετοχών αλλά και οι χορηγίες του παγκόσμιου αυτού αθλητικού γεγονότος, θα διατεθούν για τον απώτερο στόχο του ιδρύματος. Κάθε βήμα που πραγματοποιείται στον παγκόσμιο αγώνα δρόμου Wings for Life και στο Wings for Life World Run Selfie Run είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση: www.wingsforlife.com

#WorldRun