Το Volvo V40 Cross Country είναι το ασφαλέστερο αυτοκίνητο στην κατηγορία του, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δοκιμών του Euro NCAP, καθώς είναι το μόνο αυτοκίνητο παραγωγής σήμερα που διαθέτει αερόσακο πεζού.
Με δυνατότητα κίνησης σε κάθε δρόμο έχοντας έναν από τους ισχυρότερους βενζινοκινητήρες, 1.498 κ.εκ. που αποδίδει 152 ίππους, εξασφαλίζει κορυφαίες επιδόσεις και οικονομία καυσίμου.

Το σχετικά πρόσφατο facelift το έκανε πιο μοντέρνο και κομψό. Με νέα γρίλια και φωτιστικά σώματα, σπορ ζάντες και ανανεωμένη χρωματική παλέτα εξωτερικά, παράλληλα με ακόμα πιο πολυτελή υλικά και ταπετσαρίες, διακοσμητικά αλουμινίου ή ξύλου στο εσωτερικό, το V40 Cross Country δικαιολογεί επάξια το σημαντικό βραβείο «Brand Design Language Award 2016» από την επιτροπή Car Design Award, που απονεμήθηκε στη Volvo ως αναγνώριση για τη συνεισφορά της στο σύγχρονο αυτοκινητικό design.
Σήμερα, η Volvo έρχεται να καταστήσει το V40 Cross Country Τ3 1.5 auto πιο προσιτό. Διατίθεται με επιπλέον αισθητήρες παρκαρίσματος στον πίσω προφυλακτήρα, αναβαθμισμένο ηχοσύστημα Sensus Connect High Performance με DVD player, σύνδεση Bluetooth και έγχρωμη οθόνη 7” ενώ υπάρχει και προκαλωδίωση για κάμερα υποβοήθησης οπισθοπορείας/στάθμευσης. Η τιμή κτήσης του μοντέλου είναι 21.900 ευρώ.