Ο Στέφανο Τόνκι (Stefano Tonchi), αρχισυντάκτης του περιοδικού W τονίζει ότι οι πλούσιοι άνθρωποι συχνά δεν έχουν κανένα στυλ – απλά αγοράζουν.

Ο Τόνκι, ο οποίος τιμήθηκε στο gala του amfAR του Αμερικανικού Ιδρύματος για την Έρευνα κατά του AIDS, την περασμένη Τετάρτη στη Νέα Υόρκη δήλωσε στο Page Six: «Τα χρήματα μπορούν πραγματικά να καταστρέψουν την αίσθηση της μόδας γιατί η εφεύρεση είναι η μητέρα της δημιουργικότητας. Όταν δεν έχεις χρήματα, χρησιμοποιείς όσα έχεις και συνδυάζεις πράγματα. Όταν έχεις χρήματα… μπορείς να πληρώσεις έναν στιλίστα για να φτιάξει την εμφάνισή σου και αυτό δεν είναι ωραίο».

«Στη δουλειά μου βλέπω πολλούς ανθρώπους με χρήματα που δεν μπορούν να ντυθούν. Το στυλ δεν είναι κάτι που μπορείτε να αγοράσετε. Τα χρήματα δεν χρειάζονται για να είναι κάποιος μοντέρνος».

Ο γεννημένος στη Φλωρεντία, Στέφανο Τόνκι είναι ο αρχισυντάκτης του περιοδικού W και έχει εργαστεί επίσης στο T (The New York Times Style Magazine) στα «Esquire και «L’Uomo Vogue».

Στο γκαλά του amfAR, ο Στέφανο Τόνκι, ο οποίος είναι επίσης σκηνοθέτης και συγγραφέας τιμήθηκε για την προσήλωσή του στη μάχη κατά του AIDS.

«Ζούμε σε μία χώρα, στην οποία επιτρέπεται να είσαι, αυτός που είσαι και να αγαπάς όποιον θέλεις να αγαπάς» τόνισε παραλαμβάνοντας την τιμητική διάκριση.