Τα παραμύθια αρέσουν σε όλους μας. Διαβάζονται σε κάθε εποχή και αγαπιούνται από τους αναγνώστες τους γιατί κρύβουν μία ανεπιτήδευτη μαγεία μαζί με μία δόση αισιοδοξίας και διδακτισμού.
Η ανάγκη μας να δραπετεύουμε στον κόσμο των παραμυθιών και να συνυπάρχουμε με παιδιά, των οποίων η αθωότητα και η ανιδιοτέλεια μας αιχμαλωτίζει, γεννιέται από το υποσυνείδητό μας, που εξακολουθεί να προσδιορίζεται από τα χαρακτηριστικά των πρώτων χρόνων της ζωής μας, ανεξάρτητα από την πραγματική μας ηλικία.

Η φιλοσοφία του TEDxKids αγκαλιάζει τα παιδιά και τον μαγικό τους κόσμο, ενθαρρύνοντάς τα να εξερευνήσουν τις δικές τους δυνατότητες αλλά και όσες τους παρέχει το οικοσύστημα γύρω τους. Η ψυχαγωγία συναντάει τη βιωματική μάθηση και η ψυχοκοινωνική ανάπτυξη ενισχύεται μέσα από το παιχνίδι.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, επιδιώκουμε και προσκαλούμε παιδιά με αναπηρία να πάρουν μέρος σε αυτή την όμορφη γιορτή που διοργανώνουμε, με σκοπό να παρέχουμε μια πραγματικά ξεχωριστή εμπειρία, όμοια με αυτήν που αντλούμε από το πολυδιάστατο σύνολο στο οποίο ανήκουμε.

Γονείς και εκπαιδευτικοί καλούμε τα παιδιά να διεκδικήσουν το δικαίωμα τους για συμμετοχή και εξέλιξη, προκειμένου να χτίσουν το δικό τους παραμύθι όπως εκείνα το έχουν φανταστεί. Με αυτό το σκεπτικό, το TEDxKids αναδεικνύει τη σημασία της ίσης μεταχείρισης και προσέγγισης όλων των παιδιών, ανεξαρτήτως περιορισμών, και αποσκοπεί στην κατάρριψη των στερεοτύπων σχετικά με την αναπηρία.

Η πραγματικότητα δεν είναι πάντα άρτια δομημένη. Τα παιδιά είναι εκείνα που, με όπλο τη φαντασία, μπορούν να την υπερβούν και να χτίσουν έναν πιο δίκαιο κόσμο όπου κάθε χαρούμενη αρχή θα συνεπάγεται ένα ευχάριστο τέλος. Όπως στα παραμύθια!

– Τι θα δω στο TEDxKids@Ilissos;

Με θέμα «Μια φορά και έναν καιρό…» μικροί και μεγάλοι θα ταξιδέψουμε στον μαγικό κόσμο των παραμυθιών. Παιδιά και ενήλικες αναλαμβάνουν ρόλο ομιλητή με κοινό σημείο αναφοράς την ανταλλαγή ιδεών που αξίζει να διαδοθούν για παιδιά (Ideas Worth Spreading for Kids). Από τους χώρους της τεχνολογίας, της ψυχαγωγίας, της εκπαίδευσης, της επιχειρηματικότητας και της τέχνης θα διαδώσουν τις δικές τους ιστορίες και εμπειρίες. Ταυτόχρονα, καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθούν δημιουργικά εργαστήρια για τα παιδιά με θεματικές ενότητες όπως: Τεχνολογία, Περιβάλλον, Αναπηρία, Καλλιτεχνικά και πολλές ακόμη εκπλήξεις.

– Πόσο διαρκεί το TEDxKids@Ilissos;

To TEDxKids@Ilissos, ακολουθώντας τους κανονισμούς του TEDx, ξεκινάει νωρίς το πρωί και τελειώνει το απόγευμα. Υπάρχουν μεγάλα διαλείμματα ξεκούρασης και φαγητού μεταξύ των ομιλιών και των εργαστηρίων. Το αναλυτικό μας πρόγραμα θα παρουσιαστεί λίγες ημέρες πρίν την εκδήλωση μας στην επίσημη σελίδα μας στο facebook

– Πού θα πραγματοποιηθεί το TEDxKids@Ilissos;

Το πρώτο TEDxKids@Ilissos θα παρουσιαστεί στις 12 Δεκεμβρίου και θα φιλοξενηθεί στο PIERCE – The American College of Greece, Γραβιάς 6 στην Αγία Παρασκευή.

– Ποιοί μπορούν να παρευρεθούν στο TEDxKids@Ilissos;

Οι ομιλίες απευθύνονται κατα κύριο λόγο στους ενήλικες θεατές: τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τους επαγγελματίες του χώρου του παιδιού.

– Μπορoύν να παρακολουθήσουν παιδιά την εκδήλωση;

Οι γονείς καλούνται να έρθουν στην εκδήλωση μαζί με τα παιδιά τους (6-12 ετών). Όσο οι ενήλικες παρακολουθούν τις ομιλίες, τα παιδιά απασχολούνται σε δημιουργικά εργαστήρια υπό την επίβλεψη έμπειρων εμψυχωτών/επαγγελματιών.

– Ποιά είναι η ηλικία των παιδιών που μπορούν να παρευρεθούν στο TEDxKids@Ilissos;

Η ηλικία των μικρών μας φίλων θα πρέπει να είναι 6 έως 12 ετών.

– Πόσοι θεατές θα παρευρεθούν στην εκδήλωση;

Σε κάθε εκδήλωση TEDx ο αριθμός των θεατών είναι συγκεκριμένος και ορίζεται από τον κεντρικό φορέα ΤED. Το ΤEDxKids@Ιlissos θα έχει τη χαρά να υποδεχθεί φέτος 100 ενήλικες θεατές μαζί με τα παιδιά τους.

Site: http://www.tedxkidsilissos.com/blog/