Σε μια πρωτοφανή πλαζ για κολύμβηση έχει διαμορφωθεί το κανάλι της Βιλέτ, στο 19ο διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας.

Το "σημείο δροσιάς" βρίσκεται στο βορειοανατολικό Παρίσι. Οριοθετείται από μια πλωτή κατασκευή μήκους 100 μέτρων. Περιλαμβάνει τρεις πισίνες διαφορετικού βάθους η καθεμιά (40 εκατοστών, 1,2 μ. και 2 μέτρων) που μπορούν να δέχονται καθημερινά και δωρεάν έως 300 λουόμενους ταυτόχρονα. Η μέγιστη χωρητικότητα είναι 500 άτομα. Συνολικά χίλιοι άνθρωποι την ημέρα μπορούν έως τις 10 Σεπτεμβρίου από τις 11.00 έως τις 21.00 να τσαλαβουτούν στο νερό του καναλιού του Ουρκ, που χύνεται στη λεκάνη της Βιλέτ. Παιδιά μικρότερα των 10 ετών μπορούν να κολυμπούν μόνο όταν συνοδεύονται από ενήλικα.

Μια πλαζ με καμπίνες, ντους, ξαπλώστρες, φοίνικες, στολίζει τη νότια όχθη του καναλιού. Ενα φίλτρο εμποδίζει φύλλα, στερεά απορρίμματα και ψάρια να εισέρχονται στην πισίνα, ενώ εννέα σημεία ελέγχου με αναλύσεις ανά τρίωρο θα πραγματοποιούνται καθημερινά για την ποιότητα του νερού από τον οργανισμό Eau de Paris. Ενα προγραμμα αστικής ανάπλασης που θα κοστίσει ένα εκατομμύριο ευρώ στη δημαρχεία του Παρισιού για το φετινό καλοκαίρι.

"Ηταν ένα όνειρο, έγινε πραγματικότητα", είπε η δήμαρχος Αν Ινταλγκό που ελπίζει ότι το έργο θα έχει ολοκληρωθεί το 2024, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που το Παρίσι θέλει να οργανώσει. "Ολα τα παιδιά στο Παρίσι που δεν μπορούν σε φύγουν για διακοπές ή θα φύγουν αργότερα, θα μπορούν στο εξής να κολυμπούν σε καθαρά νερά μέσα στην πρωτεύουσα", δήλωσε η δήμαρχος εγκαινιάζοντας το έργο την περασμένη εβδομάδα, την ώρα που περίπου 50 παιδιά βουτούσαν στις πλωτές πισίνες.