Η Saxo Bank, ο ειδικός στις διαδικτυακές συναλλαγές και επενδύσεις, ξεκίνησε την πρωτοβουλία TradeLikeaPro – έναν επενδυτικό διαγωνισμό σε συνεργασία με την επαγγελματική ομάδα ποδηλασίας Tinkoff-Saxo, με στόχο να συγκεντρωθούν χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Συνολικά, 46 αναβάτες, διοικητικοί και αθλητικοί διευθυντές από την επαγγελματική ομάδα ποδηλασίας -μεταξύ των οποίων οι Alberto Contador, Peter Sagan, Ivan Basso, Matti Breschel- θα λάβουν μέρος στον διαγωνισμό TradeLikeAProτης Saxo Bank. Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, ο κάθε συμμετέχων έχει στη διάθεσή του 1.500 ευρώ από τη Saxo Bank, τα οποία θα αξιοποιήσει για επενδυτικές συναλλαγές σε μετοχές, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή SaxoMobileTrader. Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει μέχρι την ολοκλήρωση του ποδηλατικού αγώνα Giro D’Italia, στις 31 Μαΐου 2015, με το συνολικό υπόλοιπο του λογαριασμού της ομάδας, συμπεριλαμβανομένων όποιων επενδυτικών εσόδων προκύψουν, να διατίθεται σε φιλανθρωπικό ίδρυμα της επιλογής των συμμετεχόντων.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται μέσω της πλατφόρμας συναλλαγών και επενδυτικής κοινότητας της Saxo Bank, TradingFloor.com. Οι εγγεγραμμένοι χρήστες του TradingFloor.com μπορούν να παρακολουθήσουν την εξέλιξη του διαγωνισμού, βλέποντας τις συναλλαγές της ομάδας, να επικοινωνήσουν μαζί τους, να συζητήσουν διάφορες επενδυτικές ιδέες και ενδεχομένως να εφαρμόσουν και οι ίδιοι τη στρατηγική τους. Ήδη από τις 6 Μαρτίου, ο αθλητικός διευθυντής της Tinkoff-Saxo, Tristan Hoffman, έχει το προβάδισμα στον διαγωνισμό, με την απόδοση στις επενδύσεις του να διαμορφώνεται μέχρι στιγμής στο 20%.

Ο Δανός Tristan Hoffman, αθλητικός διευθυντής και πρώην αθλητής της ομάδας από το 2000 έως το 2005, δήλωσε σχετικά: «Ο διαγωνισμός προσομοιάζει σε ένταση μια εξαντλητική ανάβαση λόφου ή τον τερματισμό ενός sprint στους αγώνες SpringClassics. Όλοι θέλουμε να κερδίσουμε και να συγκεντρώσουμε όσο μεγαλύτερο ποσό μπορούμε για να στηρίξουμε τον φιλανθρωπικό σκοπό που θα επιλέξουμε. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που μέχρι στιγμής καταγράφω τις καλύτερες αποδόσεις. Αυτή ήταν και μια εξαιρετική ευκαιρία για μένα να γνωρίσω καλύτερα τις υπηρεσίες της SaxoBank.»

Η πρωτοβουλίαTradeLikeAPro έρχεται σε συνέχεια της πρωτοβουλίας RideLikeAPro, που ξεκίνησε ηSaxo Bank τον Νοέμβριο του 2014 και δίνει την ευκαιρία σε υφιστάμενους και δυνητικούς πελάτες να γνωρίσουν από κοντά την ομάδα Tinkoff-Saxo και να προπονηθούν όπως και οι επαγγελματίες-μέλη της, μαθαίνοντας τα πάντα για την ποδηλασία – από την ανατομία του ποδηλάτου έως την έντονη διαλειμματική προπόνηση. Πρόκειται για ένα αποκλειστικό πρόγραμμα ποδηλασίας, το οποίο προσφέρεται δωρεάν σε μικρή ομάδα συμμετεχόντων και περιλαμβάνει εκπαίδευση, προπόνηση και ομαδικές βόλτες με ποδηλάτες της Tinkoff-Saxo, καθώς και την ευκαιρία συμμετοχής στις πιο δύσκολες φάσεις ενός Grand Tour, όπως το Giro d’Italia και το Vuelta a España.

Το πρόγραμμα RideLikeAPro περιλαμβάνει επίσης:

  • Γνωριμία και επικοινωνία με την παγκόσμια ομάδα Tinkoff-Saxo
  • Εντατική εξατομικευμένη προπόνηση για την επίτευξη προσωπικών στόχων
  • Τακτικές ομαδικές προπονήσεις με την επίβλεψη επαγγελματιών

Σχολιάζοντας τις δύο πρωτοβουλίες ο Matteo Cassina, Επικεφαλής των Business Lines στη Saxo Bank, δήλωσε τα εξής: «Η Saxo έχει μια μακρόχρονη και επιτυχημένη σχέση με την ομάδα ποδηλασίας Tinkoff-Saxo και το TradeLikeAPro συμβάλλει στην ενίσχυση των δεσμών μας με τέτοιου είδους αθλήματα και κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις. Και τα δύο προγράμματα, το TradeLikeAPro και το RideLikeAPro, έχουν ως στόχο να βοηθήσουν τους συμμετέχοντες να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες και να επιτύχουν τους φυσικούς και πνευματικούς τους στόχους. Στη SaxoBank, πιστεύουμε ότι η παραπάνω επίτευξη είναι βασική για την επιτυχία τόσο στις χρηματοοικονομικές αγορές, όσο και στον ποδηλατικό στίβο.»

Μάθετε περισσότερα για το TradeLikeAPro, εδώ: https://www.tradingfloor.com/topics/trade-like-a-pro

Δείτε το προφίλ του Tristan Hoffman στο TradingFloor.com, εδώ: https://www.tradingfloor.com/traders/tristan-hoffman/performance

Μάθετε περισσότερα για το RideLikeAPro, και υποβάλλετε αίτηση συμμετοχής, εδώ: http://ridelikeapro.saxobank.com

Hashtag: #TradeLikeAPro #RideLikeAPro #SaxoCycling

Φωτογραφία: Από αριστερά προς τα δεξιά – Οι Peter Sagan, Ricardo Scheidecker και Ivan Basso, μέλη της επαγγελματικής ομάδας ποδηλασίας Tinkoff-Saxo

· Ο Peter Sagan (https://www.tradingfloor.com/traders/peter-sagan), παρά το νεαρό της ηλικίας του, ήδη καταγράφει σημαντικές νίκες και θεωρείται ένα από τα πιο υποσχόμενα ταλέντα στον χώρο της ποδηλασίας.

· Ο Ricardo Scheidecker (https://www.tradingfloor.com/traders/ricardo-scheidecker) είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση και ανάπτυξη των τεχνικών θεμάτων της Tinkoff-Saxo

· O Ivan Basso (https://www.tradingfloor.com/traders/ivan-basso) είναι ένας κορυφαίος ποδηλάτης αγώνων πίστας, ο οποίος έχει κερδίσει δύο φορές το Giro D’Italia.