Η τράπεζα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των ιδιωτών επενδυτών, παρέχοντάς τους πρόσβαση σε επενδυτικές ιδέες σε πραγματικό χρόνο, ώστε να μπορούν να αξιοποιούν ευκαιρίες στις παγκόσμιες αγορές, κάθε στιγμή, όπου και αν βρίσκονται.

 Η Saxo Bank, ο ειδικός στις διαδικτυακές συναλλαγές και επενδύσεις, αποτελεί την πρώτη εταιρεία επενδύσεων, η οποία παρέχει σε πραγματικό χρόνο επενδυτικές ιδέες στους ιδιώτες πελάτες της.

Η καινοτομία αυτή της Saxo Bank στοχεύει στην περαιτέρω διευκόλυνση των ιδιωτών πελατών για να προχωρήσουν σε επενδύσεις, παρέχοντάς τους πρόσβαση σε επενδυτικές ιδέες που δημοσιοποιούν τα εξειδικευμένα στελέχη και αναλυτές της, σε πραγματικό χρόνο. Με αυτή την κίνηση, η τράπεζα στοχεύει να εξισορροπήσει περαιτέρω τις δυνατότητες μεταξύ ιδιωτών και θεσμικών επενδυτών – ένας βασικός στόχος της Saxo Bank για περισσότερα από 20 χρόνια.

Η νέα υπηρεσία ονομάζεται #SaxoStrats και είναι διαθέσιμη μέσω Twitter, στο @SaxoStrats. Επιπλέον, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά την πρωτοποριακή φιλοσοφία της Saxo Bank, η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη και μέσω του Persicope, της νέας εφαρμογής live streaming του Twitter, η οποία προορίζεται κατά κύριο λόγο για φορητές συσκευές. Σήμερα, το ένα πέμπτο του συνόλου των συναλλαγών των ιδιωτών πελατών της τράπεζας πραγματοποιείται μέσω φορητών συσκευών, εκ των οποίων το 60% αφορά συσκευές smartphone και το 40% tablet, καταδεικνύοντας ότι οι επενδυτές αναζητούν να αξιοποιήσουν ευκαιρίες οπουδήποτε και αν βρίσκονται. Η υπηρεσία #SaxoStrats είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να ικανοποιεί ακριβώς αυτή την ανάγκη.

Ο Claus Nielsen, Επικεφαλής Αγορών, σχολίασε: «Με την υπηρεσία αυτή καταργήσαμε ένα μεγάλο εμπόδιο και προσφέρουμε στους ιδιώτες πελάτες μας ένα επιπλέον σημαντικό επενδυτικό εργαλείο. Η εξέλιξη της τεχνολογίας επιτρέπει μεγαλύτερη πρόσβαση στην πληροφορία από ποτέ, και οι περισσότεροι ιδιώτες πελάτες μας έχουν πλέον τη δυνατότητα να ‘κατεβάσουν’ στις συσκευές τους αναφορές για τα κέρδη και συγκριτικά διαγράμματα ή ακόμα να παρακολουθούν οικονομικές εξελίξεις, με μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο. Αυτό που προσφέρουμε με την υπηρεσία μας είναι ιδέες για την επόμενη επενδυτική τους κίνηση, εκφράζοντας τις απόψεις των αναλυτών μας σχετικά με τις αγορές σε πραγματικό χρόνο και τους τρόπους με τους οποίους οι ιδέες αυτές μπορούν να μετατραπούν σε πραγματικές επενδυτικές προτάσεις.

 Οι ιδιώτες επενδυτές στρέφονται πλέον σε πιο εξειδικευμένους τρόπους επενδύσεων. Εξετάζουν την πορεία των χαρτοφυλακίων τους διαχρονικά, διαφοροποιούν την έκθεσή τους και επενδύουν σε νέες κατηγορίες προϊόντων. Ωστόσο, ο χρόνος και οι πόροι που απαιτούνται προκειμένου να παρακολουθούν τις αγορές και να επιτυγχάνουν καλές αποδόσεις συχνά ξεπερνούν τις δυνατότητές τους. Είναι πιθανό να έχουμε φτάσει σε ένα κρίσιμο σημείο, όπου ο διαθέσιμος όγκος πληροφοριών είναι τεράστιος. Αυτό που προσφέρουμε με τη νέα υπηρεσία μας είναι η ανεξάρτητη ανάλυση της πληροφόρησης, απόψεις σχετικά με την αγορά σε πραγματικό χρόνο και συγκεκριμένες επενδυτικές ιδέες – δηλαδή κάτι που οι θεσμικoί επενδυτές είχαν στη διάθεσή τους εδώ και χρόνια.»

Αντικατοπτρίζοντας το συνολικό εύρος των προϊόντων που είναι διαθέσιμα μέσα από τις πλατφόρμες της Saxo Bank, η υπηρεσία περιλαμβάνει παροχή επενδυτικών ιδεών σε πραγματικό χρόνο από τους αναλυτές της τράπεζας. Μεταξύ αυτών, συμπεριλαμβάνονται οι: Patrice Henault για τα Futures και τα εισηγμένα Options, Simon Fasdal και Michael Boye για τα προϊόντα σταθερού εισοδήματος, Mads Koefoed και Kay Van Peterson για μακροοικονομική στρατηγική, Peter Garnry για τις μετοχές, Ole Hansen για τα εμπορεύματα και John Hardy για το συνάλλαγμα.

Σημειώνεται ότι η υπηρεσία #SaxoStrats είναι διαθέσιμη στους πελάτες της Saxo Bank, στα μέλη του TradingFloor.com και σε όσους παρακολουθούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (followers), και παρουσιάζει σε πραγματικό χρόνο απόψεις και ιδέες αναλυτών σχετικά με τα εμπορεύματα, τις μετοχές, την παγκόσμια μακροοικονομική και το συνάλλαγμα. Αντίθετα με πολλούς επαγγελματίες αναλυτές, οι αναλυτές της Saxo Bank επενδύουν και οι ίδιοι στις προτάσεις τους, και ως εκ τούτου έχουν τα ίδια ακριβώς συμφέροντα με τους πελάτες της τράπεζας. Μπορείτε να παρακολουθείτε τις επενδύσεις τους σε πραγματικό χρόνο στον ακόλουθο σύνδεσμο:https://twitter.com/SaxoStrats

Για περισσότερες πληροφορίες

https://www.tradingfloor.com/analysis/saxostrats