Ξεχάστε τα πιλοτήρια, τις μηχανές εκτόξευσης και τη γλυκιά μυρωδιά της κηροζίνης. Ο μοναδικός απαραίτητος εξοπλισμός είναι ένα συνηθισμένο κομμάτι χαρτί. Η συνταγή της επιτυχίας, ωστόσο, απαιτεί και μια δυνατή δόση από ικανότητες όπως δημιουργικότητα, φαντασία και βασικούς κανόνες αεροναυπηγικής.

Ήρθε η ώρα της αναγνώρισης, για όλους αυτούς που οι σαΐτομαχίες ήταν η αγαπημένη τους απασχόληση στο σχολείο. Την Κυριακή 29 Μαρτίου στις 18.00 θα λάβουν χώρα οι τελευταίοι προκριματικοί, μετά από τρεις που προηγήθηκαν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Χανιά, ώστε να συμπληρωθεί η 12άδα που θα διαγωνιστεί στον Μεγάλο Τελικό λίγη ώρα μετά.

Μόνο τρεις «πιλότοι», ένας ανά κατηγορία -απόσταση, διάρκεια πτήσης και αεροβατικά- θα πάρουν το εισιτήριο για το μοναδικό μουσείο αεροπλάνων Hangar-7 στο Σάλτσμπουργκ, όπου θα διεξαχθεί ο Παγκόσμιος Τελικός με διαγωνιζόμενους από 83 χώρες!

Δεκάδες χιλιάδες αυτοδίδακτοι πιλότοι από κάθε άκρη του κόσμου, βάζουν τα δυνατά τους για τον κορυφαίο διαγωνισμό χάρτινου αεροπλάνου…σαΐτας στα απλά ελληνικά! Οι προκριματικοί έχουν ξεκινήσει από 1 Μαρτίου για την τέταρτη έκδοση του Red Bull Paper Wings, και θα αναδείξουν εκείνους που τελικά θα κερδίσουν μια θέση στον παγκόσμιο τελικό στο Hangar-7 και θα διαγωνιστούν ανάμεσα στις πιο θεαματικές ιπτάμενες μηχανές του κόσμου. Όλοι, κυνηγούν να εκθρονίσουν τον Λιβανό Elie Chemaly, ο οποίος κατέχει το μεγαλύτερο χρόνο πτήσης των 10,68 δευτερολέπτων, τον Tomas Beck από τη Δημοκρατία της Τσεχίας που είναι ο κάτοχος του τίτλου στην απόσταση μιας πτήσης 50,37 μέτρων και τους Ryan Naccarato και Tomasz Chodryra από την Πολωνία που μοιράστηκαν τον παγκόσμιο τίτλο της αεροναυπηγικής την τελευταία φορά.

-//-

Περισσότερες πληροφορίες: www.redbullpaperwings.com

#paperwings