Το ταχύτερο μηχανοκίνητο σπορ του πλανήτη επιστρέφει, με το Abu Dhabi να φιλοξενεί για όγδοη φορά την εναρκτήρια «αερομαχία» της σεζόν!

Abu Dhabi (Η.Α.Ε.) – Με τον αέρα του Παγκόσμιου Πρωταθλητή του Red Bull Air Race ετοιμάζεται για την πρώτη πτήση της νέας σεζόν ο Nigel Lamb! Ο Βρετανός πιλότος ξεκινά την προσπάθεια υπεράσπισης του θρόνου του από το Abu Dhabi, το διήμερο 13-14 Φεβρουαρίου. Όμως ο ανταγωνισμός θα είναι μεγάλος, με τον δεύτερο στην τελική βαθμολογία του 2014 και πρωταθλητή του 2008, Hannes Arch, καθώς και τον δύο φορές κάτοχο του τίτλου, Paul Bonhomme, να αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν.

Ωστόσο, δεν θα είναι αυτοί οι μοναδικοί «πονοκέφαλοι» του Lamb καθώς φέτος στο χαμηλών πτήσεων εναέριο σπορ συμμετέχουν 14 πιλότοι! Πέρυσι είχαμε πέντε διαφορετικούς νικητές σε οκτώ αγώνες, με τις διαφορές που έκριναν την πρωτιά να περιορίζονται σε χιλιοστά του δευτερόλεπτου! Είναι ενδεικτικό του επιπέδου ανταγωνισμού που διακρίνει πια του Red Bull Air Race World Championship, πως πέρυσι βρέθηκαν 9 διαφορετικοί πιλότοι στο βάθρο!

«Θα είναι μία συναρπαστική σεζόν», λέει ο Lamb που πέρυσι ήταν πέμπτος στο Abu Dhabi. Ο επίσης Βρετανός Bonhomme, έχει θριαμβεύσει στις τρεις από τις προηγούμενες επτά επισκέψεις του σπορ υψηλών ταχυτήτων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ελπίζει να αυξήσει τη συγκομιδή του: «Ανυπομονώ να αγωνιστούμε ξανά εκεί. Το Abu Dhabi έχει εξελιχθεί σε μόνιμο σκηνικό για το Red Bull Air Race World Championship.

Έτοιμοι να κάνουν το βήμα παραπάνω, είναι ο Γάλλος Nicolas Ivanoff, ο Καναδός Pete McLeod, ο Αυστραλός Matt Hall, ο Γερμανός Matthias Dolderer, ο Τσέχος Martin Sonka και ο Ιάπωνας Yoshi Muroya – όλοι τους γεύτηκαν τη χαρά του βάθρου το 2014. Παρόντες θα είναι ο νικητής το 2005 και το 2007, ο Ούγγρος Peter Besenyei, καθώς και ο νικητής του 2006, ο Αμερικανός Kirby Chambliss. Το σύνθεση των πιλότων ολοκληρώνουν ο επίσης Αμερικανός Michael Goulian αλλά και δύο πρωτοεμφανιζόμενοι, που προάχθηκαν από τον υποστηρικτικό θεσμό του «Challenger Cup»: ο Γάλλος Francois Le Vot και ο Ισπανός Juan Velarde.

Όσο για την πρώτη εναέρια πίστα της σεζόν, είναι και μία από τις δυσκολότερες. Ο Αγωνιστικός Διευθυντής του Red Bull Air Race, Jim DiMatteo, εξηγεί το γιατί: «Η κατεύθυνση του ανέμου μπορεί να αλλάξει εντελώς κατεύθυνση από τη μία στιγμή στην άλλη. Αυτές οι αλλαγές κάνουν ακόμα πιο δύσκολη την πλοήγηση με ταχύτητες της τάξης των 370 χλμ/ώρα».

Η διάθεση των εισιτηρίων για τους αγώνες του 2015, έχει ήδη αρχίσει. Περισσότερες πληροφορίες στο www.redbullairrace.com

Το πρόγραμμα του 2015:

1. Abu Dhabi, Η.Α.Ε. (13-14 Φεβρουαρίου)

2. Chiba, Ιαπωνία (16-17 Μαΐου)

3. Sochi, Ρωσία (30-31 Μαΐου)

4. Budapest, Ουγγαρία (4-5 Ιουλίου)

5. Ascot, Μεγάλη Βρετανία (15-16 Αυγούστου)

6. Spielberg, Αυστρία (5-6 Σεπτεμβρίου)

7. Fort Worth, Texas, Η.Π.Α. (26-27 Σεπτεμβρίου)

8. Las Vegas, Nevada, Η.Π.Α. (17-18 Οκτωβρίου)