Ο άνθρωπος που αποφοίτησε από το Χάρβαρντ και το ΜΙΤ, που έκανε στον Στίβεν Χώκινγκς το καλύτερο δώρο της ζωής του, μια πτήση μηδενικής βαρύτητας, ο υπερδραστήριος επιχειρηματίας, μηχανικός, γιατρός, συγγραφέας, ομιλητής και επιστήμονας Peter Diamandis έρχεται στην Ελλάδα στις 19 Νοεμβρίου για δύο μέρες, για να δώσει το παρών στο SingularityU Greece Summit.

Ιδρυτής εταιρειών και πρωτοβουλιών όπως X Prize Foundation, Singularity University, Abundance360 exclusive community, Planetary resources, Human Longevity Inc, Celularity και πολλών ακόμη, θεωρεί πως ο σκοπός και ηθική του υποχρέωση είναι να να συντελέσει στη μετάβαση της Ανθρωπότητας σε μια νέα εποχή, στην εποχή της «Αφθονίας» (Abundance) όπως την ονομάζει και όπως είναι και ο τίτλος ενός από τα βιβλία του.

«O καλύτερος τρόπος να προβλέψεις το μέλλον είναι να το δημιουργήσεις ο ίδιος» Peter Diamantis 

Πιστός στο motto πως «ο καλύτερος τρόπος να προβλέψεις το μέλλον είναι να το δημιουργήσεις ο ίδιος», o ελληνικής καταγωγής παγκόσμιος πρωτοπόρος στο Εxponential Μindset και συνιδρυτής του Singularity University, δεν σκέφτεται γραμμικά, αλλά εκθετικά και όσοι παρακολουθήσουν το SingularityU Greece Summit θα έχουν την ευκαιρία να δουν και να ακούσουν από κοντά, μία από τις πιο σημαντικές παρουσίες στον τομέα των εκθετικών τεχνολογιών, αλλά και έναν από τους σημαντικούς ανθρώπους στον κόσμο.

Στο SingularityU Greece summit, ο Peter Diamandis, δεν είναι ο μόνος ο οποίος θα δώσει το παρών. Η τεχνητή νοημοσύνη, η βιοτεχνολογία, η ρομποτική, το Internet of Things, οι νέες μορφές ενέργειας, νέες μορφές οργάνωσης και διοίκησης, καινοτόμες εφαρμογές και πρακτικές που έρχονται από το μέλλον και υπόσχονται να αλλάξουν τη ζωή μας, θα συζητηθούν και θα αναλυθούν από ομιλητές παγκοσμίου βεληνεκούς στις 19 και 20 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής.

Μιλήσαμε με τον Γιάννη Σωτηράκο CEO της powerX.tech, που γνωρίζει τον Peter Diamandis και μεταξύ άλλων, είναι μέλος εδώ και 5 χρόνια, του Abundance 360 exclusive community του Peter.

«Πρέπει να είμαστε περήφανοι που ένας πρωτοπόρος σαν τον Peter έχει Ελληνική καταγωγή και θα έρθει στη χώρα μας. Η powerX.tech συμμετέχει ενεργά στις εκθετικές εξελίξεις που συμβαίνουν στον κόσμο μας και στα πλαίσια αυτά είμαστε μεταξύ άλλων και μέλη της παγκόσμιας κοινότητας από 360 άτομα, οργανισμούς και επιχειρήσεις που ξεκίνησε ο Peter, του Abundance 360.

“Aν μέχρι πρόσφατα μιλούσαμε για ανάγκη ψηφιακού μετασχηματισμού, τώρα θεωρούμε ότι πρέπει να μιλάμε για ανάγκη εκθετικού μετασχηματισμού” Γιάννης Σωτηράκος, CEO powerX.tech

Είναι εντυπωσιακή η καθημερινή ενέργεια και συνεχής τροφοδότηση με υλικό, ιδέες, συνεντεύξεις, περιεχόμενο, δικτύωση, παρουσιάσεις που γίνεται στους κόλπους αυτής της κοινότητας. Με μεγάλο μέρος αυτής της τροφοδότησης να γίνεται από τον Peter προσωπικά! Κάτι που δεν θα μπορούσε να γίνει αν η μέρα του δεν ξεκίναγε στις 04.30 κάθε πρωί όπως μας έχει εκμυστηρευθεί.

Πιστεύουμε πως ένα νέο χάσμα αναπτύσσεται στην εποχή μας και αφορά μία παγκόσμια μειοψηφία που κατανοεί και αξιοποιεί τις εκθετικές τεχνολογίες και τρόπο σκέψης και μια παγκόσμια πλειοψηφία που σε μεγάλο βαθμό δεν τις γνωρίζει καν! Αν μέχρι πρόσφατα μιλούσαμε για ανάγκη ψηφιακού μετασχηματισμού, τώρα θεωρούμε ότι πρέπει να μιλάμε για ανάγκη εκθετικού μετασχηματισμού (Exponential Transformation)!

Στην powerX.tech προσπαθούμε να συντελέσουμε στο να γεφυρωθεί αυτό το χάσμα ώστε εταιρείες, οργανισμοί, άνθρωποι, παιδιά και νέοι να αντιληφθούν καλύτερα το μέλλον ώστε να μετασχηματισθούν σε ενεργούς δημιουργούς του μέλλοντος και όχι σε παθητικούς καταναλωτές του!

Α) Παρέχοντας υπηρεσίες exponential transformation σε εταιρείες, οργανισμούς και ομάδες. Με τη μορφή worskhops, εισαγωγικών σεμιναρίων, sprint sessions κ.ά. που εισαγάγουν και αναπτύσσουν έννοιες όπως “Massive Transformative Purpose” (MTP), I.D.E.A. & S.C.A.L.E. features of Exponential Organizations κλπ.
Β) Παρέχοντας λύσεις που αξιοποιούν εκθετικές τεχνολογίες όπως VR, AR, Data analytics, AI, Holograms, crowd analytics κ.ά. με εφαρμογές σε πολλές περιοχές όπως στο χώρο της επικοινωνίας, διαφήμισης, media, εκπαίδευσης, ψυχαγωγίας, retail, τουρισμού.
Γ) Παρέχοντας ολοκληρωμένες “branded” πλατφόρμες που έχουμε σχεδιάσει και αναπτύξει όπως Alpha labs (εργαστήρια εκθετικών τεχνολογιών για παιδιά και νέους), futureU (πλατφόρμα για την υποστήριξη της «αναβάθμισης» των ανθρώπων στη νέα εποχή), Voyager XR (νέο φορμάτ ψυχαγωγίας και εκπαίδευσης βασισμένο σε εικονική πραγματικότητα), Tech Fest (διαδραστική έκθεση εκθετικών τεχνολογιών).”

alpha labs

Η powerX.tech είναι partner του SingularityU Greece summit που θα γίνει στις 19 και 20 Νοεμβρίου και θα έχει και παρουσία με περίπτερο κατά τη διάρκεια του summit.

Αν δεν μπορέσετε όμως να επισκεφθείτε το SingularityU Greece summit, μπορείτε να επισκεφθείτε ανά πάσα στιγμή το Xfuture Demo Room της powerX.tech! Έναν χώρο όπου μπορούν επιχειρήσεις και οργανισμοί να έχουν μια ολοκληρωμένη και βιωματική εισαγωγή στο exponential mindset & technologies. Οι ενδιαφερόμενοι θα μυηθούν στις τελευταίες εξελίξεις και disruptions σε industries όπως insurance, transportation, energy, media, health, space και θα δοκιμάσουν από περισσότερες από 15 τεχνολογίες στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Xfuture demo room. Κάνοντας το πρώτο βήμα αξιοποίησης των εκθετικών τεχνολογιών σαν μέσον για να δημιουργήσουν το μέλλον!

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ