Καθόλου δεν λυπάται η Ντόνα Κάραν που δεν είναι πλέον στο προσκήνιο της μόδας. Μάλιστα δηλώνει ευτυχισμένη που παρακολουθεί τις δύο της σειρές την DKNY και την Donna Karan International να προχωρούν και να επηρεάζουν τη βιομηχανία της μόδας χωρίς τη δική της παρουσία.
«Μόλις έχουν αγοραστεί -από τον πολυτελή κολοσσό LVMH- από την εταιρεία G-III του Τζέφρι Γκόλντφαρντ, και μόλις έχω δει τη νέα συλλογή. Φαίνεται εξαιρετική», δήλωσε η σχεδιάστρια ενόψει της 25ης επετείου της Ένωσης Κοινοτικών Προγραμμάτων Απασχόλησης για τους Άστεγους (ACE).
Η σχεδιάστρια μόδας που παραιτήθηκε το 2015 δήλωσε ακόμα ότι «ένιωσα ότι έπρεπε να φύγω – κάτι που πάντα αισθανόμουν, από την αρχή – για να συνεχίσω το έργο μου στην φιλανθρωπία και το εμπόριο μέσα από το Urban Zen, που το σχεδίασα πριν από δέκα χρόνια».
Από την στιγμή που η Ντόνα Κάραν αποχώρησε από την εταιρεία οι γραμμές του οίκου πέρασαν μία περίοδο αναταράξεων. Η LVMH πώλησε την Donna Karan International και την DNKY στην G-III τον περασμένο Ιούλιο, και από τότε οι σχεδιαστές που αντικατέστησαν την Κάραν, Μάξουελ Όσμπορν και Ντάο Γι Τσόου παραιτήθηκαν. Η Κάραν είπε ακόμα ότι είναι ευτυχής που βλέπει τη βιομηχανία τής μόδας τελικά να αγκαλιάζει το μοντέλο buy-now-wear-now, στο οποίο πρωτοστατούσε για περίπου μία δεκαετία.
«Είμαι χαρούμενη, γιατί νοιάζομαι για τη βιομηχανία της μόδας. Είναι κάτι για το οποίο γεννήθηκα», δήλωσε η Κάραν και εξήρε το έργο της ΑCE, που βοηθάει άστεγους Νεοϋορκέζους να βρουν δουλειά λέγοντας ότι «η γενική ιδέα αυτού που κάνει το ACE είναι παρόμοια με αυτό που κάνουμε στο Urban Zen, καθώς δίνεται η ευκαιρία, σε εκείνους που δεν έχουν τη δυνατότητα, να πάνε στο γυμνάσιο ή στο κολέγιο, δίνοντάς τους μία δουλειά. Είναι πολύ παρόμοιο με το πρόγραμμα που κάνω στην Αϊτή».