Το Ελληνικό Ινστιτούτο Συγκολλήσεων όπως γνωρίζετε είναι Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός και η στήριξή του σε επίπεδο διάδοσης πληροφοριών των δραστηριοτήτων του είναι η ελάχιστη συνεισφορά μας στην λειτουργία του.
Το Ινστιτούτο προγραμματίζει ήδη 2 Νέα Εκπαιδευτικά Προγράμματα, από τον Σεπτέμβριο του 2016, στις 15 και 23 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα:
1. NACE COATING INSPECTION PERSONNEL, CIP 1, αποτελούμενο από 60 ώρες πρακτικής και θεωρητικής διδασκαλίας και που αποκλειστικά για τη διεξαγωγή του, σημαντικό μέρος θα πραγματοποιηθεί σε εργαστήριο που θα μεταφερθεί από την Αμερική/ Huston. Το πρόγραμμα εκπαίδευσης θα καλυφθεί από 2 Εισηγητές στην Αγγλική γλώσσα, διάρκειας 6 ημερών.
[Προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι-συμμετέχοντες, το πρόγραμμα θα ξεκινήσει από Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου, θα συνεχιστεί και το Σ/Κ και θα ολοκληρωθεί Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016].
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι εξαιρετικής προστιθέμενης αξίας, δεδομένου ότι δεν παρέχει απλά μια θεωρητική γνώση και ένα τυπικό Δίπλωμα όπως προσφέρουν όλα τα άλλα παρόμοια εκπαιδευτικά προγράμματα, αλλά περιλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος παρακολούθησης στο κινητό (mobile) εργαστήριο του Οργανισμού NACE, προσδίδοντας έτσι την απαραίτητη εμπειρία που πρέπει όλοι μας να έχουμε στο εργοτάξιο.
Το εν λόγω Δίπλωμα, είναι το πλέον ενδεδειγμένο για τους Διεθνείς Οργανισμούς Oil & Gas, συμπεριλαμβανομένου του αγωγού ΤΑΡ, αφού θεωρείται δεδομένο ότι τόσο οι Εργοληπτικές εταιρείες, αλλά και ο ίδιος ο ΤΑΡ θα αξιολογήσουν απολύτως θετικά υποψηφίους με πιστοποιητικά NACE, οι οποίοι θα τεκμηριώνουν Πρακτική Εμπειρία μέσω του προγράμματος.
Το Ελληνικό Ινστιτούτο Συγκολλήσεων, επιλέγει πάντα τους πλέον Διεθνώς καταξιωμένους Οργανισμούς να τους εκπροσωπήσει στην Χώρα και να προσφέρει στους Έλληνες Μηχανικούς το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Είναι θέμα επιλογής δικής μας, αλλά και του στρατηγικού ρόλου των Ινστιτούτων Συγκόλλησης Διεθνώς.
Κόστος συμμετοχής NACE COATING INSPECTOR: 3.500 USD
2. INTERNATIONAL WELDING ENGINEER COURSE [IWE], αποτελούμενο από 440 ώρες εκπαίδευσης, δομημένο στα πρότυπα των Διεθνών Οργανισμών IIW και EWF. Το Ελληνικό Ινστιτούτο Συγκολλήσεων ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ πρόγραμμα εκπαίδευσης Μηχανικών Συγκόλλησης για Έντεκα (11) υποψηφίους, ως ακολούθως:
Δέκα (10) θέσεις συμμετοχής ενδιαφερομένων Μηχανικών ΑΤΕΙ ή ΑΕΙ, στο πρόγραμμα ΔΙΕΘΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΛΛΗΣΗΣ, έναντι ποσού δύο χιλιάδων εννιακοσίων 2.900 ευρώ.
Μία (1) θέση συμμετοχής ενδιαφερομένου Μηχανικού ΑΤΕΙ ή ΑΕΙ, στο πρόγραμμα ΔΙΕΘΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΛΛΗΣΗΣ, με αποκλειστικά κοινωνικά κριτήρια, άνευ κόστους. Για την επιλογή του υποψηφίου που θα συμμετέχει με αποκλειστικά Κοινωνικά Κριτήρια, την απόφαση θα λάβει ο Γενικός Διευθυντής του Ινστιτούτου (Welding Greek Institute General Director) βάσει αντικειμενικών δεδομένων της οικονομικής κατάστασης του αιτούντος.

Το κόστος των 2.900 ευρώ / συμμετέχοντα είναι εξαιρετικά χαμηλό, σχεδιασμένο να καλύπτει αποκλειστικά τα έξοδα του προγράμματος εκπαίδευσης τα οποία συνδέονται με το εν λόγω πρόγραμμα, σε σχέση πάντα με τον Μη Κερδοσκοπικό χαρακτήρα του Ινστιτούτου και το Κοινωνικό του προφίλ.
Αγαπητοί συνάδελφοι Μηχανικοί, Εργοδηγοί και Τεχνικό Προσωπικό,
Ιδρυθήκαμε το 2007, με σημαντικές δυσκολίες και δομικές αδυναμίες φυσικά, κατορθώσαμε όμως με την βοήθεια όλων σας να αναγνωριστούμε από τους Διεθνείς Οργανισμούς και να προσφέρουμε και στην Χώρα μας τα Διπλώματα IIW/EWF, ενώ σήμερα ετοιμάζουμε μια από τις πιο μοντέρνες υποδομές στην Ευρώπη, σε επίπεδο Εκπαιδευτικής δραστηριότητας και Εξεταστικού Κέντρου.
Σας ζητάμε να αγκαλιάσετε το Ινστιτούτο με αγάπη και ειλικρινή διάθεση προσφοράς, είμαστε εδώ για όλους εσάς, οι περισσότεροι εργαζόμαστε εθελοντικά για να προσφέρουμε πιστοποιημένη γνώση στον Έλληνα Μηχανικό – άνεργο και επαγγελματία – και να αναδείξουμε τον μέγιστο Κοινωνικό μας ρόλο σε μια αγορά που δεν έχει τίποτα υλικό να δώσει στην παρούσα φάση, παρά μόνον δύναμη ψυχής και θέληση για διάκριση.
Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 210 36 30 050 / 210 36 36 966 – training