Το φθινόπωρο, είναι η ιδανική εποχή για να μαζευτούμε στο σπίτι και να δημιουργήσουμε! Κάτι ο καιρός που δροσίζει, κάτι τα πρωτοβρόχια, οι οικογενειακές και φιλικές συναντήσεις με καλό κρασί στο κυριακάτικο τραπέζι γίνονται όλο και περισσότερες!

Για αυτές τις μοναδικές αναμνήσεις, που δημιουργούνται κάτω από τις πιο προσωπικές και αγαπημένες συνθήκες, επιλέγουμε τη σειρά κρασιών Μελισσόμαντρα-Καλλιγάς της Ελληνικά Κελλάρια Οίνων για να συνοδεύσουν υπέροχα κάθε γαστρονομική μας δημιουργία.

Το μενού της Κυριακής μπορεί να έχει ψάρια και θαλασσινά, άσπρα κρέατα ή ζυμαρικά με λευκές σάλτσες. Ο ιδανικός σύντροφος για αυτά τα πιάτα είναι ο λευκός οίνος της Μελισσόμαντρας, από την ποικιλία Ασύρτικο και Ροδίτης, σερβιρισμένος στους 8ο – 12ο C. Πρόκειται για ένα κρασί με χρυσοκίτρινες ανταύγειες, και γεμάτη, μεστή γεύση με τόνους λεμονιού και πορτοκαλιού.

Εάν αποφασίσετε να ψήσετε κρεατικά στο μπάρμπεκιου ή να φτιάξετε πιάτα με κόκκινες σάλτσες, επιλέξτε τη Μελισσόμαντρα Ερυθρό.

Προέρχεται από την ποικιλία Cabernet Sauvignon, με πλούσια τα χαρακτηριστικά αρώματά της, που του χαρίζουν ένα βαθυκόκκινο, πορφυρό χρώμα. Η πλούσια και γεμάτη γεύση του δίνει μία απολαυστική επίγευση με τόνους βανίλιας.

Όσοι πάλι αγαπούν την ιταλική κουζίνα έχουν έτοιμη την ιδανική λύση, τη Μελισσόμαντρα Ροζέ.

Ο ροζέ αυτός ξηρός οίνος, από την ποικιλία Grenache, θα δώσει μια πιο ζωηρή νότα στα τραπέζια σας συνοδεύοντας θαυμάσια πίτσες και ζυμαρικά, αλλά και φρούτα ή γλυκά σαν επιδόρπιο. Με χρώμα λαμπερό με ιριδίζουσες αποχρώσεις, άρωμα γαρδένιας και τριαντάφυλλων και γεύση φρουτώδης, γλυκόπιοτη με τόνους μελιού και καραμέλας θα κρατήσει υπέροχη συντροφιά σε εσάς και τους φίλους σας.

Ότι και να αποφασίσετε να μαγειρέψετε τελικά, σημασία έχει η καλή παρέα. Και η σειρά κρασιών Μελισσόμαντρα-Καλλιγάς θα είναι εκεί να σας συντροφέψει και να εντυπωσιάσει συγγενείς και φίλους, βγάζοντάς σας ασπροπρόσωπους.

www.gwc-microsite.gr

ΠΡΟΦΙΛ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΕΛΛΑΡΙΑ ΟΙΝΩΝ:

Η Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Α.Ε. είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής κρασιού στην Ελλάδα, με ισχυρή εξαγωγική παρουσία σε 35 χώρες της υφηλίου. Με αυτόν τον τρόπο, συμβάλλει σε πολύ μεγάλο βαθμό στην εδραίωση του ελληνικού ποιοτικού κρασιού διεθνώς.
Η εταιρία παράγει επώνυμα ελληνικά κρασιά, όλων των τύπων, σε διάφορες συσκευασίες. Δημιουργούνται στα Οινοποιεία της, σε όλη την Ελλάδα και συσκευάζονται στα εμφιαλωτήρια της Ελληνικά Κελλάρια στο Μαρκόπουλο Αττικής, όπου βρίσκεται και η έδρα της.

Όλα τα οινικά προϊόντα της αποτελούν υπερήφανους πρεσβευτές της ελληνικής γης, του Έλληνα αμπελουργού και της σύγχρονης ελληνικής οινοποιίας, καθώς καλύπτουν άξια τις γευστικές απαιτήσεις των πολιτών του κόσμου. Δεν είναι λίγες, άλλωστε, οι σειρές κρασιών της εταιρείας, όπως το Αλλοτινό, Ποικιλιακά Λουλούδια, Calliga Apelia και η «value for money» σειρά Κύκνος, που έχουν κερδίσει τη σταθερή προτίμηση του καταναλωτικού κοινού.
Πέρα από τα κρασιά δικής της παραγωγής, η Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Α.Ε θέλησε, τα τελευταία χρόνια, να διευρύνει την γκάμα της, με νέες προτάσεις προς τους Έλληνες και ξένους καταναλωτές.
Το 2016 εγκαινίασε τη νέα της συνεργασία με τον ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ, ενισχύοντας τη θέση του στην εγχώρια και διεθνή αγορά.
Παράλληλα, η Ελληνικά Κελλάρια Οίνων, έχει προχωρήσει σε εταιρική και εμπορική συμφωνία με τον οινολόγο και οινοποιό, Άγγελο Ρούβαλη, που αφορά την διακίνηση των προϊόντων του στην ελληνική και διεθνή αγορά. Ο Άγγελος Ρούβαλης, τέως Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ), έχει το οινοποιείο του στους λόφους που βρίσκονται πάνω από το Αίγιο και δραστηριοποιείται αξιοποιώντας περίτεχνα τους μοναδικούς στον κόσμο, αμπελώνες των πλαγιών της Αιγιαλείας. Τα κρασιά του, περιορισμένης ποσοτικά, παραγωγής, αναγνωρισμένα ως πολύ υψηλής ποιότητας, έχουν κερδίσει την προτίμηση των απαιτητικών φίλων του κρασιού. Μερικά από αυτά είναι το φημισμένο «Ασπρολίθι», η δυναμική σειρά κρασιών «Μικρός Βοριάς», οι οίνοι μακρόχρονης παλαίωσης «IANOS» και η νέα σειρά «Μίτος της Αριάδνης».
Από τις αρχές του 2010 η Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Α.Ε. συνεργάζεται και με τον παραγωγό Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλο, που πολλοί τον χαρακτηρίζουν ως «άρχοντα της απόσταξης». Με την συμφωνία αυτή, η εταιρεία μεγάλωσε ακόμα περισσότερο τη γκάμα της, με τα παραδοσιακά αποστάγματα ΜΠΑΜΠΑΤΖΙΜ (ούζα, τσίπουρα, αποστάγματα Στέμφυλων Σταφυλής) αλλά και με τα βιολογικά, ποιοτικά κρασιά από το Κτήμα του.
Η εταιρεία, όμως, δεν στάθηκε μόνο σε στρατηγικές επιλογές στην Ελλάδα. Στράφηκε και στο εξωτερικό, αναγνωρίζοντας την δύναμη της παγκοσμιοποίησης. Γι’ αυτό αποφάσισε την στρατηγική συμφωνία και εμπορική συνεργασία με την Νο1 Γαλλική Εταιρία παραγωγής και διακίνησης κρασιών, την GRAND CHAIS DE FRANCE.

Η υψηλή δυναμική της Ελληνικά Κελλάρια Οίνων διακρίνεται από το χτίσιμο στρατηγικών συνεργασιών, με διακεκριμένα ονόματα-εταιρείες του οινικού κλάδου, αλλά και των ποτών, αποδεικνύοντας έτσι την «εξωστρεφή» φιλοσοφία και τον διαχρονικό της στόχο για την ανάδειξη ποιοτικών προϊόντων.