Σύμφωνα με τον παγκόσμιο ετήσιο δείκτη Mastercard Global Destinations Cities Index (GDCI), η Μπανγκόκ κατακτά φέτος την κορυφή στη λίστα των πόλεων με την υψηλότερη ταξιδιωτική κίνηση ανά τον κόσμο.

Ο δείκτης παρουσιάζει κάτι παραπάνω από μία απλή κατάταξη των 132 πιο δημοφιλών πόλεων – προορισμών παγκοσμίως, καθώς προβλέπει τον ετήσιο αριθμό των επισκεπτών, αλλά και τις εκτιμήσεις των σχετικών ταξιδιωτικών δαπανών για το 2016, προσφέροντας παράλληλα βαθύτερη αντίληψη σχετικά με τις ταξιδιωτικές συνήθειες και την καταναλωτική συμπεριφορά των ταξιδιωτών ανά τον κόσμο.

Σύμφωνα με τον δείκτη, η Μπανγκόκ αναμένεται να υποδεχθεί 21,47 εκατ. διεθνείς επισκέπτες μέσα στο 2016, λίγο περισσότερους από το Λονδίνο, που χάνει την περσινή πρώτη θέση στην κατάταξη.

Η Αθήνα παραμένει στη 18η θέση των προορισμών με τους περισσότερους επισκέπτες στην Ευρώπη, ενώ η ελληνική πρωτεύουσα αναμένεται να υποδεχτεί 2,7 εκατομμύρια επισκέπτες, μέχρι το τέλος του 2016. Επίσης, ο δείκτης αποκαλύπτει τις 5 κορυφαίες πόλεις-αφετηρίες ταξιδιωτών που επιλέγουν την Αθήνα ως προορισμό, οι οποίες είναι (σε σειρά κατάταξης σύμφωνα με τον αριθμό διεθνών επισκεπτών με μία τουλάχιστον διανυκτέρευση στην Αθήνα): Λονδίνο, Παρίσι Ρώμη, Μόναχο και Φρανκφούρτη. Αντίστοιχα για την Αθήνα, οι δαπάνες των επισκεπτών που προέρχονται από το Παρίσι ύψους $123 εκατομμυρίων, είναι οι υψηλότερες, συγκριτικά με τις υπόλοιπες πόλεις της πεντάδας, ενώ ακολουθεί το εκτιμώμενο ποσό συνολικής δαπάνης των επισκεπτών με αφετηρία το Λονδίνο ακολουθούν, με $112 εκατομμύρια.

Βρείτε ολόκληρη την έρευνα εδώ: http://mstr.cd/2cOTo3W

9 από τις 10 πόλεις-προορισμούς είναι και Priceless Cities

Το παγκόσμιο πρόγραμμα Priceless Cities από τη Mastercard, φιλοξενεί εμπειρίες και προνόμια για τους καταναλωτές, προσφέροντάς τους μοναδικές ευκαιρίες να συνδεθούν με τις πόλεις στις οποίες ζουν ή ταξιδεύουν. Σήμερα περισσότερες από 40 πόλεις έχουν λάβει τη διάκριση Priceless, στις οποίες περιλαμβάνονται και οι 9 από τις 10 κορυφαίες πόλεις του φετινού δείκτη GDCI. Σήμερα, όλοι οι κάτοχοι καρτών Mastercard® ανά τον κόσμο, έχουν πρόσβαση στην πλατφόρμα priceless.com, μέσα από την οποία μπορούν να γνωρίσουν μοναδικές εμπειρίες και να επωφεληθούν από την προνομιακή πρόσβαση σε εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές σε μία μεγάλη γκάμα δραστηριοτήτων, που αφορούν σε αγορές, τέχνες, φιλοξενία/διαμονή, σπορ και διασκέδαση. Το Λονδίνο, η Ρώμη, το Παρίσι και η Νέα Υόρκη, ανάμεσα σε άλλες πόλεις, καλωσορίζουν τους Έλληνες ταξιδιώτες, προσκαλώντας τους σε εμπειρίες ανεκτίμητης αξίας από τη Mastercard, για να απολαύσουν το ταξίδι τους.

Επισκεφθείτε το https://www.priceless.com/en-us/tourist/GR/europe/region.html και ανακαλύψτε εμπειρίες ανεκτίμητης αξίας για το επόμενο ταξίδι σας.