H Coffee Island μία από τους 60 National Champions των φετινών European Business Awards 2014-2015 sponsored by RSM βραβεύτηκε την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015 σε μια ξεχωριστή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από την RSM Greece και τα European Business Awards στην Αίγλη Ζαππείου. Χορηγός και υποστηρικτής των βραβείων από την ίδρυσή τους μέχρι σήμερα είναι η RSM Greece, μέλος της RSM International του 6ου μεγαλύτερου δικτύου Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών και Συμβούλων επιχειρήσεων παγκοσμίως.

Tα European Business Awards sponsored by RSM είναι τα μοναδικά επιχειρηματικά ευρωπαϊκά βραβεία με παγκόσμιο κύρος. Είναι ένας ανεξάρτητος μη κερδοσκοπικός θεσμός, ο οποίος αναγνωρίζει και επιβραβεύει την επιχειρηματικότητα, τις καλές πρακτικές και την καινοτομία των επιχειρήσεων της Ε.Ε. Αποτελεί το μεγαλύτερο και πιο σημαντικό διαγωνισμό επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε διάφορους κλάδους της οικονομίας. Τα βραβεία επικεντρώνονται σε εταιρίες που έχουν επιτύχει εξαιρετικά αποτελέσματα στις 10 κατηγορίες των βραβείων, από την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση έως την εξυπηρέτηση του πελάτη, τα οποία και τις κατατάσσουν σε ηγετική θέση στην Ευρώπη. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι δωρεάν και είναι ανοιχτή σε όλες τις επιχειρήσεις, κάθε μεγέθους και κλάδου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος έλαβαν μέρος 24.000 επιχειρήσεις από 33 χώρες της Ευρώπης. Το σύνολο των φετινών National Champions ήταν 706, από τους οποίους οι 60 ήταν Ελληνικές επιχειρήσεις. Οι 60 National Champions της χώρας μας, μεταξύ αυτών και η/ο [ΧΧΧΧ] που προκρίθηκαν στο επόμενο στάδιο του διαγωνισμού θα αξιολογηθούν από τους κριτές με βάση τις video παρουσιάσεις που έχουν ήδη υποβληθεί και ανέβει στην ιστοσελίδα των βραβείων. Παράλληλα με την αξιολόγηση των κριτών διεξάγεται και η ψηφοφορία του κοινού που θα αναδείξει τον National Public Champion της κάθε χώρας.

Η εταιρία μας διαγωνίζεται στην κατηγορία BP Target Neutral Growth Strategy of the Year Award και διεκδικεί πλέον μια θέση στη δεκάδα του τελικόύ. Τα βασικά χαρακτηριστικά στοιχεία της συμμετοχής μας είναι τα εξής:

Φύση Εργασίας: Καφετέριες και Δίκτυο Franchise
Κλάδος: Τρόφιμα & Ποτά
Αριθμός εργαζομένων: 1300
Διευθύνων Σύμβουλος: Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος
Τύπος/ Δημόσιες Σχέσεις: Ζαπανιώτης Αλέξανδρος

Στις 10 Φεβρουαρίου 2015, ο Πρόεδρος των κριτών θα ανακοινώσει ποιοι από τους National Champions από όλη την Ευρώπη, θα διακριθούν με τον τιμητικό τίτλο Ruban d’Honneurκαι θα προχωρήσουν στην επόμενη και τελική φάση του διαγωνισμού. Ο τίτλος αυτός δίνεται στις δέκα καλύτερες επιχειρήσεις από όλη την Ευρώπη για την κάθε κατηγορία των βραβείων. Υπάρχουν δέκα κατηγορίες και για το λόγο αυτό εκατό Ruban d’Honneur νικητές. Οι τελικοί νικητές κάθε κατηγορίας από τους εκατό Ruban d’Honneur θα αποκαλυφθούν σε μια λαμπρή τελετή απονομής το καλοκαίρι του 2015.

Σημείωση για τους συντάκτες: www.coffeeisland.gr. Η ιδέα των Coffee Island γεννήθηκε από την αγάπη που είχαν κάποιοι Πατρινοί για το ρόφημα του καφέ. Το 1999, στο κέντρο της πόλης (Ρ.Φεραίου και Αγ. Νικολάου) δημιουργήθηκε ένα καφεκοπτείο με ύφος αμιγώς παραδοσιακό, το οποίο όμως ταυτόχρονα έδωσε την ευκαιρία στους λάτρεις του καφέ να απολαύσουν μία μεγάλη ποικιλία από νέα χαρμάνια, και πλήθος χρηστικών αντικειμένων για την παρασκευή ενός γευστικού καφέ. Συνέχεια της επιτυχίας αυτής ήταν το άνοιγμα και άλλων καφεκοπτείων Coffee Island. Το 2006, με ένα ήδη δυνατό δίκτυο καταστημάτων Franchise στην Ελλάδα, η εταιρεία αποφασίζει να ιδρύσει τη δική της μονάδα παραγωγής για τη μεταποίηση του καφέ, επενδύοντας σε εξοπλισμό και τεχνογνωσία κυρίως από την Ιταλία. Το 2009 η εταιρεία ξεκινάει να δραστηριοποιείται στο εξωτερικό με το πρώτο κατάστημα Coffee Island στη Λευκωσία και καταφέρνει μέσα σε τρία χρόνια να δημιουργήσει ένα δυνατό δίκτυο καταστημάτων στην Κύπρο, το οποίο συνεχώς αναπτύσσεται αριθμώντας σήμερα 27 καταστήματα. Το 2010, τα 31 καταστήματα που ήδη υπήρχαν στο δίκτυο ανακαινίσθηκαν πλήρως και σε όλα τα καινούργια εντάσσονται αρμονικά οι υπηρεσίες take away (Cofee on-the-go), υιοθετώντας το σημερινό concept συνύπαρξης καφεκοπτείου με δυνατότητα σερβιρίσματος ροφημάτων σε όρθιους και διερχομένους. Το 2012, η εταιρεία δημιουργεί δύο υπερσύγχρονες μονάδες μεταποίησης και συσκευασίας του καφέ στην περιοχή της Πάτρας και επεκτείνονται οι υπάρχουσες αποθήκες της. Το 2013 βρίσκει την Coffee Island να επεκτείνει διαρκώς το δίκτυό της, αριθμώντας σήμερα 196 καταστήματα. Στην Ελλάδα ξεχωρίζουν τα 82 καταστήματα στην Αθήνα, τα 16 στην Πάτρα, τα 9 πρώτα καταστήματα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθώς και 56 καταστήματα σε 41 επαρχιακές πόλεις. Στην Κύπρο τα 31 καταστήματα έχουν δημιουργήσει ένα δυνατό δίκτυο που κυριαρχεί στην τοπική αγορά αλλά και μία νέα κουλτούρα γύρω από τον καφέ. Το μεγάλο στοίχημα της αλυσίδας είναι η εξάπλωση στη Ρουμανία, πέραν του πρώτου καταστήματος που λειτουργεί ήδη από τον Αύγουστο του 2012 στην πόλη της Τιμισοάρα, καθώς επίσης και στην Αλβανία, στη Βουλγαρία, το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και σε χώρες εκτός Ευρώπης.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ

ü ΤΑ EUROPEAN BUSINESS AWARDS SPONSORED BY RSM

Τα European Business Awards sponsored by RSM είναι ένας ανεξάρτητος μη κερδοσκοπικός θεσμός ο οποίος αναγνωρίζει και επιβραβεύει τις καλές πρακτικές, την καινοτομία και την υπεροχή των επιχειρήσεων της Ε.Ε. Διοργανώνεται για όγδοη συνεχή χρονιά, με κύριο χορηγό το διεθνές δίκτυο ανεξάρτητων ελεγκτών και συμβούλων επιχειρήσεων RSM International. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και είναι ανοιχτή σε όλες τις επιχειρήσεις, κάθε μεγέθους και κλάδου.

Τα βραβεία επικεντρώνονται σε εταιρίες που έχουν επιτύχει εξαιρετικά αποτελέσματα σε διάφορους κλάδους δραστηριότητας, από την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση έως την εξυπηρέτηση του πελάτη, τα οποία και τις κατατάσσουν σε ηγετική θέση στην Ευρώπη.

Το πρόγραμμα των EBA επιτελεί τρεις στόχους για την ευρωπαϊκή επιχειρηματική κοινότητα:

· Προβάλλει τις καλές πρακτικές

· Επιβραβεύει και αναγνωρίζει τις επιχειρηματικές επιτυχίες

· Παρέχει case studies και παραδείγματα προς μίμηση από τις επιχειρήσεις που ξεχωρίζουν

Γιατί μία καινοτομική, ισχυρή και με όραμα επιχειρηματική κοινότητα δημιουργεί μία επιτυχημένη και ευημερούσα Ευρώπη.

Οι κατηγορίες των European Business Awards είναι οι εξής:

· Βραβείο UKTI για την Καινοτομία

· Βραβείο Διεθνούς Αναπτυξιακής Στρατηγικής της Χρονιάς

· Βραβείο Millicom για την Περιβαλλοντική και Εταιρική Αειφορία

· Βραβείο για την Επικέντρωση στον Πελάτη

· Βραβείο για τον Εργοδότη της Χρονιάς

· Βραβείο RSM International για τον Επιχειρηματία της Χρονιάς

· Βραβείο Εισαγωγών/Εξαγωγών

· Βραβείο για την Επιχείρηση της Χρονιάς [κ.ε. €0-25m]

· Βραβείο για την Επιχείρηση της Χρονιάς [κ.ε.  €26-150m]

· Βραβείο για την Επιχείρηση της Χρονιάς [κ.ε.  €150m+]

www.businessawardseurope.com

ü RSM INTERNATIONAL & RSM Greece

Η RSM International, κύριος χορηγός των European Business Awards sponsored by RSM, είναι το 6ο μεγαλύτερο δίκτυο Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών και Συμβούλων Επιχειρήσεων, σε όλο τον κόσμο. Διαθέτει πάνω από 700 γραφεία σε πάνω από 110 χώρες και 35,000 στελέχη διεθνώς, ενώ τα έσοδά του διαμορφώνονται στα 4,2 δις δολάρια.

Το 2014 είναι μια σημαντική χρονιά για το δίκτυο της RSM καθώς γιορτάζει τα 50 της χρόνια.

Η RSM Greece είναι το μέλος της RSM International για την Ελλάδα. Η εταιρία παρέχει ολοκληρωμένες ελεγκτικές, συμβουλευτικές, λογιστικές και φορολογικές υπηρεσίες, καθώς επίσης και υπηρεσίες διαχείρισης και υποστήριξης ανθρώπινου κεφαλαίου, σε ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους σημαντικότερους κλάδους της ελληνικής οικονομικής αγοράς. Διαθέτει γραφεία εκτός της Αθήνας, στη Θεσσαλονίκη, τη Λευκωσία και τα Τίρανα.