Η Diageo αποσπά διθυραμβικές κριτικές στο ετήσιο Brands Report Drinks International 2019, ενώ η επέτειος των 10 ετών του Diageo World Class, συμπίπτει με τη 10η έκδοση των Brands Report. Κάθε χρόνο παγκοσμίως αναγνωρισμένοι experts στον κλάδο των αλκοολούχων ποτών, αναδεικνύουν τις best-selling και πιο δημοφιλείς ετικέτες ανά τον κόσμο, που δημιουργούν τάσεις και οδηγούν τις εξελίξεις στην αγορά.

Στην έρευνα που διεξάγεται, σε Ευρώπη, Ασία, Λατινική Αμερική, Νότια Αφρική και Αυστραλία συμμετέχουν πάνω από 100 bars, που έχουν βραβευθεί ή ήταν υποψήφια σε παγκοσμίου φήμης θεσμούς, όπως The World’s Best Bars και Tales of the Cocktail’s Spirited Awards, αλλά και bars που έχουν συμμετάσχει σε εθνικά βραβεία σε Ασία, Αγγλία και Αυστραλία. Από όλη αυτή τη διεργασία, προκύπτει το Drinks International Brands Report, ένας θεσμός που τοποθετεί τηv DIAGEO ανάμεσα στις καλύτερες εταιρείες αλκοολούχων ποτών.  

Φέτος, το Diageo Reserve Portfolio συνολικά ξεχώρισε, ανάμεσα σε διακεκριμένες  ετικέτες αλκοολούχων ποτών, για τις υψηλότερες πωλήσεις, αλλά και για τη εξέχουσα παρουσία του στα καλύτερα μπαρ του κόσμου. Ταυτόχρονα, και μεμονωμένες ετικέτες πέτυχαν εντυπωσιακά αποτελέσματα.

ΟΙ TOP 3 ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ

Η Ketel One βότκα παραμένει η #1 επιλογή των bartenders για 5η συνεχόμενη χρονιά, καθώς επίσης και η βότκα με τις υψηλότερες πωλήσεις παγκοσμίως, για 7η συνεχόμενη χρονιά.

Το Tanqueray ανακηρύχθηκε για 7η συνεχόμενη χρονιά η απόλυτη επιλογή τζιν των bartenders

Η Don Julio για 4η συνεχόμενη χρονιά ξεχωρίζει ως η τεκίλα με τις υψηλότερες πωλήσεις παγκοσμίως

Πολλά ακόμα Diageo luxury brands, όπως το Johnnie Walker, η Cîroc, το Bulleit και το Zacapa Solera 23, εμφανίστηκαν ανάμεσα στα δέκα πρώτα στις λίστες με τις υψηλότερες  πωλήσεις και τις κορυφαίες τάσεις ανά τον κόσμο. Πιο συγκεκριμένα:

JOHNNIE WALKER: Ένα από τα κορυφαία σκωτσέζικα ουίσκι με τις υψηλότερες πωλήσεις για 10η συνεχόμενη χρονιά, ενώ για το 2019 βρίσκεται στη 2η θέση στην παγκόσμια κατάταξη.

CÎROC: Αναδείχθηκε ως η 6η καλύτερη βότκα με τις υψηλότερες πωλήσεις στην έκθεση 2019 Drink International Brands Report.

BULLEIT: Ένα από τα δυο κορυφαία αμερικάνικα ουίσκι με τις υψηλότερες πωλήσεις, ενώ ψηφίστηκε ως το 2ο πιο δημοφιλές στην έκθεση 2019 Drink International Brands Report.

Zacapa Solera 23: Αναδείχθηκε 4ο σε πωλήσεις ανά τον κόσμο στην έκθεση 2019 Drink International Brands Report.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη γενική κατάταξη των spirits, το gin είναι το #1 με τις υψηλότερες πωλήσεις στον κόσμο, με ποσοστό 60% στα Bars που συμμετείχαν, μια πολύ σημαντική εξέλιξη,  εάν σκεφτεί κανείς που βρισκόταν το gin πριν από 10-15 χρόνια, ενώ 2ο σκοράρει το αμερικάνικο ουίσκι και 3ο το ρούμι.

Σχετικά με τη Diageo Hellas

Η DIAGEO είναι κορυφαία εταιρία premium αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα και τον κόσμο. Το όνομα Diageo προέρχεται από την συνένωση δύο λέξεων: από τη Λατινική λέξη Dia που σημαίνει ημέρα και την λέξη Geo που προέρχεται από την Ελληνική λέξη γαία. Το όνομά μας αντικατοπτρίζει το όραμα της εταιρίας «Γιορτάζουμε τη ζωή, κάθε ημέρα, σε όλη τη γη, υπεύθυνα». Στην Ελλάδα, η Diageo διακινεί μία μεγάλη σειρά σημάτων, που κατέχουν κορυφαία θέση στην εκάστοτε κατηγορία και σε κάθε περίσταση κατανάλωσης. Τα whiskies Johnnie Walker, Haig, Dimple, Cardhu και τα Classic Malt, η Smirnoff Vodka, το Gordon´s Gin και το Baileys Creamy liqueur, είναι μερικά από τα δημοφιλή σήματα που εμπορεύεται η Diageo Hellas στην χώρα μας. Η Diageo μεταξύ άλλων θέτει την μετρημένη κατανάλωση των αλκοολούχων ποτών στο επίκεντρο της δράσης της όπως εκφράζεται και στο όραμά της, από τη λέξη «υπεύθυνα».

Σχετικά με τα Diageo Reserve Brands

Τα Diageo Reserve Brands επικεντρώνουν τη παγκόσμια στρατηγική τους στην κατηγορία πολυτελών spirits με ισχυρή κληρονομιά, δεξιοτεχνία και αυθεντικότητα. Το βραβευμένο portfolio περιλαμβάνει το Johnnie Walker Scotch Whisky, τη Ciroc vodka, τη Don Julio tequila, το Bulleit bourbon whisky, το Tanqueray No. Ten gin, τη Ketel One vodka, το Zacapa rum και μια εκλεκτή συλλογή από Single Malts.