Βρισκόμαστε λίγο πριν την διοργάνωση του 1ου Μαραθώνιου Ανάπτυξης Εφαρμογών στην Κύπρο για Ανοικτά Δημόσια Δεδομένα (Open Data Cyprus Crowdhackathon #ODC #opendatacy), του 1ου αντίστοιχου διαγωνισμού καινοτομίας που διοργανώνεται στην Λευκωσία της Κύπρου!

Η δράση, η οποία περιλαμβάνεται στις προτεραιότητες της Προεδρίας της Δημοκρατίας, στοχεύει στην πρακτική υλοποίηση της Οδηγίας από όλα τα Υπουργεία/Τμήματα/Υπηρεσίες του δημόσιου τομέα με τη διάθεση των δεδομένων τους μέσω της Εθνικής Διαδικτυακής Πύλης Ανοικτών Δεδομένων http://www.data.gov.cy και στην προώθηση της επαναχρησιμοποίησης των δημόσιων δεδομένων από τον ιδιωτικό τομέα. Περισσότερες πληροφορίες για το έργο μπορείτε να δείτε εδώ. Το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού (ΤΔΔΠ) του Υπουργείου Οικονομικών και η Προεδρία-Μονάδα Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σε συνεργασία με την ανάδοχο εταιρεία Deloitte, διοργανώνουν τη δράση ανοιχτής καινοτομίας Open Data Cyprus Crowdhackathon. H δράση θα υλοποιηθεί κατά τα πρότυπα των Crowdhackathon με την υποστήριξη της εταιρίας τεχνολογίας Crowdpolicy, ενώ την επικοινωνία καλύπτει ο ΑΝΤ1. Τα χρηματικά βραβεία BOC Crowdhackathon Awards προσφέρει η Τράπεζα Κύπρου. Οι χορηγοί περιλαμβάνουν την Deloitte, την Ancoria Insurance, την MTN, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το IDEA, καθώς επίσης τις εταιρείες OTS, eSafe, Proto.io καιComputrain. Ακόμη σημαντική είναι η συνεισφορά των χορηγών σε είδος τους οποίους μπορείτε να δείτε στο διαδικτυακό τόπο http://crowdhackathon.com/opendatacy/.

Παράλληλα με τη διοργάνωση του Open Data Cyprus Crowdhackathon στις 10 & 11 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί side event (workshop) το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου και ώρες 17:30 – 19:30Open Data tech 4 all. Απευθύνεται σε όσους θέλουν να παρακολουθήσουν ένα workshop με θέμα τα Ανοιχτά Δεδομένα, την αξιοποίηση και την εξέλιξή τους, τα ψηφιακά εργαλεία που υπάρχουν γύρω από αυτά, την πορεία τους στον δημόσιο τομέα της Κύπρου κ.ά.

Οι θεματικές ενότητες που θα καλυφθούν στο Open Data Tech4 All θα καλύψουν τα εξής:

  • Welcome note: Μαρία Γεωργιάδου, IDEA Programme
  • Open Data in Israel: the good, the bad and the open, Ido Ivri, Founder at ZenCity
  • The power of open data visualization, Μόνικα Ιωαννίδου Πολεμίτης, Senior Manager, Innovation and Entrepreneurship Centre, Deloitte
  • Η νέα ψηφιακή οικονομία των APIs και των open data – Δημιουργία προϋποθέσεων οικονομικής ανάπτυξης και εξωστρέφειας με πλατφόρμες Crowdfunding, Γιώργος Καραμανώλης, Co-Founder & CTO/CIO της CrowdPolicy EL,CY
  • Αξιοποίηση των ανοιχτών δημόσιων δεδομένων με chatbots, Μιχάλης Ψαλλίδας, Managing Director CrowdPolicy Cyprus
  • Ψηφιακά εργαλεία για την προώθηση της διαφάνειας και την παροχή open data. To πρόγραμμα ΔΙ@ΥΓΕΙΑ, Στελέχη OTS S.A
  • Το άνοιγμα των δεδομένων του δημοσίου στην Κύπρο: η μέχρι στιγμής πορεία και η επόμενη μέρα, Μέλος Ομάδας για την Προώθηση της Περαιτέρω Χρήσης των Δεδομένων του Δημόσιου Τομέα στην Κύπρο, Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης & Προσωπικού (Υπουργείο Οικονομικών)

Τόπος και χρόνος διοργάνωσης Open Data Tech4All
IDEA, Λυκούργου 36, 1011 Λευκωσία, Κυπρος
Email: info, Τηλ: +357 22128260, Fax: +357 22378535.
Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου και ώρα: 17:30 – 19:30

Τόπος και χρόνος διοργάνωσης Open Data Cyprus Crowdhackathon
IDEA, Λυκούργου 36, 1011 Λευκωσία, Κυπρος
Email: info, Τηλ: +357 22128260, Fax: +357 22378535.

Σάββατο 10 και Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

Διαδικτυακός τόπος: http://crowdhackathon.com/opendatacy
Εγγραφή: https://www.eventora.com/el/Events/open-data-cyprus-crowdhackathon
Facebook Event: https://www.facebook.com/events/1131896953549730/
Hashtags: #ODC #crowdhackathon #opendatacy

Η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ, υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός θέσεων ανά ρόλο και ισχύει το μοντέλο first come first served.