Comunale restaurant: Iταλική και μεσογειακή κουζίνα στη Θεσσαλονίκη

Τα τελευταία χρόνια, η γαστρονομική σκηνή της Θεσσαλονίκης, αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον γιατί γίνεται πλουσιότερη, τόσο σε αφίξεις όσο και σε προτάσεις. Η σχέση ποιότητας και τιμής, στο ιταλικό εστιατόριο που επισκεφθήκαμε πρόσφατα, είναι υποδειγματική. Το Comunale είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση ιταλικού φαγητού, στο κέντρο της πόλης.

Προσεγμένα πιάτα και δημιουργίες του ανερχόμενου chef Τάκη Σπαρτάκου, με ιταλική και μεσογειακή φιλοσοφία. Αξίζει να σημειωθεί, πως κάθε καινούργιο πιάτο δοκιμάζεται από μια ομάδα ανθρώπων, πριν αποφασιστεί να μπει στον κατάλογο.

salata 2

Η απίστευτη θέα, στην Παύλου Μελά, σου δημιουργεί μια ιδιαίτερη διάθεση, σε συνδυασμό με την θερμή φιλοξενία, που σου παρέχει το εστιατόριο, από την πρώτη κιόλας στιγμή της άφιξής σου.

24855_Comunale-16

Τις εντυπώσεις κλέβουν όμως οι νέες αφίξεις, τα ραβιόλια με γέμιση ντομάτας και μοτζαρέλας και τα γεμιστά ζυμαρικά με πορτοκάλι και λεμόνι. Η σαλάτα σπανάκι, με sauce βατόμουρο, ιταλικό μπαλσάμικο, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, ανθότυρο, φιλέτο πορτοκαλιού και σπασμένο παστέλι και τα φρέσκα γεμιστά ραβιόλι ala zucca, με γέμιση κολοκύθας, ψητή παρμεζάνα, ρετζιανο, τριμμένη φρυγανιά και μπισκότο amaretto, μπορούν να ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς γευσιγνώστες. Η winelist περιέχει πολλές ετικέτες κρασιών. Το service, είναι αυστηρά επαγγελματικό. Μπορείτε επίσης να απολαύσετε απίστευτα cocktails.