Σε χωριό μικρών παραγωγών μετατρέπεται αυτό το τριήμερο 8 – 10 Μαΐου, το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας που με αφορμή το Athens Food Festival υποδέχεται μερικά από τα πιο νόστιμα ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα.

Από την Παρασκευή έως και την Κυριακή λοιπόν, όσοι βρεθούν στις εγκαταστάσεις του Σ.Ε.Φ. θα ζήσουν μια από τις πιο νόστιμες εμπειρίες της χρονιάς. Πάνω από 200 μικροί παραγωγοί απ’ όλες τις γωνιές της Ελλάδας και 500 διαφορετικά είδη τοπικών παραδοσιακών προϊόντων, αλλά και συνταγές και μυστικά μαγειρικής απ’ όλη τη χώρα, γαστρονομικές παρουσιάσεις από Έλληνες σεφ και γευσιγνώστες, δημιουργική απασχόληση για μικρούς και μεγάλους, αλλά και πολύ φαγητό συνθέτουν το απολαυστικό σκηνικό του Athens Food Festival.

Στην έκθεση βρίσκουμε, δοκιμάζουμε και φυσικά αγοράζουμε, σε τιμές παραγωγού παρακαλώ, εκλεκτά ελληνικά προϊόντα, όπως ελαιόλαδο, ελιές, κρασιά, αποστάγματα, τυροκομικά, μελισσοκομικά, οπωροκηπευτικά, βότανα, αλλαντικά, ζυμαρικά, αλιεύματα, αρτοσκευάσματα και άλευρα. Παράλληλα βέβαια, έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε και τον τρόπο παραγωγής κάποιων προϊόντων (όπως ελαιόλαδο, τυρί, κρασί, μέλι) μέσα από εργαστήρια και δράσεις που αναπαριστούν την παραγωγή στην ύπαιθρο. Μάλιστα, ξεχωριστή θέση έχει το Παραδοσιακό Ελαιοτριβείο -το μεγαλύτερο που έχει στηθεί σε έκθεση- και το οποίο παράγει παρθένο ελαιόλαδο από όλες τις ελληνικές ποικιλίες ελαιολάδου.

Από ένα τόσο νόστιμο φεστιβάλ δεν γίνεται να λείπουν οι γαστρονομικές επιδείξεις, που περιλαμβάνουν παρουσιάσεις γαστρονομικών γεύσεων και προορισμών με τη συμμετοχή τοπικών φορέων και οργανώσεων απ’ όλη την Ελλάδα, προγράμματα γευσιγνωσίας και μαθήματα μαγειρικής από γνωστούς σεφ και παραδοσιακές μαγείρισσες, οι οποίοι θα μυήσουν το κοινό στα μυστικά της μαγειρικής τέχνης δημιουργώντας ευφάνταστα πιάτα με ελληνικά προϊόντα. Στα συν οι δωρεάν γευστικές δοκιμές.

Τέλος, στις παράλληλες εκδηλώσεις του Athens Food Festival περιλαμβάνεται και Συνέδριο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας, με δύο πολύ ενδιαφέρουσες ημερίδες. Ειδικότερα, το Σάββατο 9 Μαΐου τρέχει η “Ημερίδα για το Ελαιόλαδο και την Ελιά”, ενώ την Κυριακή 10 Μαΐου η “Ημερίδα για την Πρωτογενή Παραγωγή”.

info
Athens Food Festival, 8, 9 & 10 Μαΐου, Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, Νέο Φάληρο. Ωράριο λειτουργίας: Παρασκευή: 16:00-21:00, Σάββατο & Κυριακή: 10:00-21:00. Γενική είσοδος: 3 ευρώ (παιδιά κάτω των 12 ετών δωρεάν). Για τις επιμέρους εκδηλώσεις της διοργάνωσης (εργαστήρια μαγειρικής, γευστικές δοκιμές, κλπ) δεν υπάρχει επιπλέον χρέωση. Προπώληση: www.viva.gr.
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα τις έκθεσης και του συνεδρίου εδώ edpa.gr

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ATHENS FOOD FESTIVAL 

Agro – Festival

Η μεγαλύτερη συνάντηση για την ανάδειξη των αγροτικών προϊόντων

Agro – Gastronomy

Διαγωνισμός γαστρονομίας με τα προϊόντα της υπαίθρου

Agro – Business

Νέα μοντέλα επιχειρηματικότητας

Agro – Meetings

Συζητήσεις για όλες τις εξελίξεις

Agro – Tourism

Συνδυασμός της ψυχαγωγίας με την τοπική ταυτότητα

Agro – Green

Η πράσινη κουζίνα: μια νέα πραγματικότητα στο τραπέζι μας

Agro – Καινοτομία

Νέα μοντέλα ανάπτυξης βασισμένα στην προστασία του περιβάλλοντος και στις νέες αγροτικές καλλιέργειες

Agro – Δίκτυα Επιχειρηματικότητας

Δράσεις και δικτυώσεις επιχειρήσεων και αγροτών σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο