Τέσσερα βίντεο που παρουσιάζουν πλήρως τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες του Apple Watch έδωσε στη δημοσιότητα ο τεχνολογικός κολοσσός. Προς το παρόν, τα βίντεο “Apple Watch – Guided Tour” είναι τέσσερα και με εξαίρεση το πρώτο, η διάρκειά τους περιορίζεται στο 1-1,5 μόλις λεπτό.

Το Apple Watch είναι ένα από τα μεγαλύτερα «στοιχήματα» της αμερικανικής εταιρίας, που καλείται να δείξει ότι μπορεί να δημιουργήσει μία νέα κατηγορία προϊόντων.

Στη νέα συσκευή ενσωματώνονται πολλές νέες τεχνολογίες, όπως είναι η ψηφιακή κορώνα για πλοήγηση στο μενού και η οθόνη αφής.

Το «έξυπνο ρολόι» απαιτεί σύνδεση με iPhone του κατόχου της. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να απαντήσει κάποιος σε κλήσεις, να δει ειδοποιήσεις, να παρακολουθεί τα βιομετρικά του δεδομένα, να κάνει φωνητικές αναζητήσεις, να πραγματοποιήσει πληρωμές – ακόμη και να ανοίξει το δωμάτιο του ξενοδοχείου του.

Όλα τα παραπάνω είναι εφικτά μέσω των αντίστοιχων εφαρμογών που είναι ήδη διαθέσιμες, όπως φάνηκε στη σχετική παρουσίαση που έκανε ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ, ο οποίος έδειχνε ιδιαίτερα περήφανος, δεδομένου ότι πρακτικά είναι η πρώτη συσκευή της εταιρίας που φέρει αποκλειστικά την υπογραφή του.

Εχει 18 ώρες αυτόνομης λειτουργίας και  χρειάζεται φόρτιση κάθε βράδυ.

Στις ΗΠΑ το Apple Watch θα στοιχίζει 349 δολάρια (χωρίς φόρους). Στην Ευρώπη η τιμή του θα 349 ευρώ (με φόρους). Υπολογίζεται ότι  στην Ελλάδα θα κοστίζει 370-380 ευρώ.

Η τιμή αυτή αφορά τη βασική έκδοση (sport edition) και το μοντέλο με τοθόνη  38 χιλιοστών. Η μεγαλύτερη συσκευή με οθόνη 42 χιλιοστών ξεκινά  στις ΗΠΑ από 399 δολάρια.

Η  έκδοση με το ατόφιο ατσάλι θα ξεκινά από τα 549 δολάρια (38 χιλιοστά) και τα 599 δολάρια (42 χιλιοστά) και θα φθάνει μέχρι τα 1.049 δολάρια.