Του Τάσου Βελιάδη* – Πάρα πολύ συχνά συζητάω με κόσμο ο οποίος έχει μια καλή ιδέα ή θέλει να στήσει τη δικιά του εταιρία..Έχοντας λοιπόν μια μικρή εμπειρία στον τομέα της επιχειρηματικότητας θέλησα να γράψω μερικά πράγματα που ίσως έκανα διαφορετικά ή μερικά πράγματα που βρήκα πολύ σωστά όταν κι εγώ ξεκίνησα.

Συχνά, αναρωτιέμαι τι θα γινόταν αν μπορούσα να γυρίσω τα χρόνο πίσω και να δώσω στον εαυτό μου κάποια tips, ώστε να αποφύγω δυσκολίες και λάθη που έχω αντιμετωπίσει όλα αυτά τα χρόνια.

Μην τα κάνεις όλα μόνος σου

H μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετώπισα ακουει στο όνομα « Δυσκολεύτηκα «αν θέλεις να γίνει κάτι σωστά πρέπει να το κάνεις μόνος σου». Αλλά δεν υπάρχει άλλη επιλογή- πρέπει να το ξεχάσεις.

Δούλεψα πολύ σκληρά για να χτίσω μια ομάδα που μπορώ να εμπιστεύομαι και να ξέρω πως ο καθένας θα φέρει εις πέρας το task του χωρίς να χρειαστεί να ανακατευτώ και πολύ. Είναι ζωτικό τα μέλη της ομάδας να νιώθουν πως μπορούν να κάνουν ένα βήμα παραπέρα και να πάρουν εξολοκλήρου την ευθύνη. Τους δίνει αυτοπεποίθηση, κάτι που δεν θα γίνει αν στο κρίσιμο σημείο παίρνεις την ευθύνη εσύ.

Είσαι ό,τι προσλαμβάνεις

Οι άνθρωποι που δουλεύουν μαζί σου, αντιπροσωπεύουν εσένα τον ίδιο και καθορίζουν την κουλτούρα της εταιρίας σου. Μην ξεχνάς, όσο μικρότερη η επιχείρηση, τόσο μεγαλύτερο το αντίκτυπο που έχει στην εικόνα της ο κάθε εργαζόμενος.

Μπορεί να είναι δελεαστικό να προσλαμβάνεις με βάση τα skills, αλλά από την εμπειρία μου σου λέω πως όλα έχουν να κάνουν με τον άνθρωπο. Μπορείς να

Υγεία και Ασφάλεια

Όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι ασφαλείς στο χώρο εργασίας τους και εσύ σαν ιδιοκτήτης της επιχείρησης έχεις τη νομική υποχρέωση να βάλεις τα δυνατά σου για την καλύτερη δυνατή ασφάλειά τους.

Είναι μη διαπραγματεύσιμο και το να το αμελήσεις μπορεί να είναι καταστροφικό για την επιχείρησή σου, ή ακόμα και να σε μπλέξει σοβαρά με το νόμο. Σκέψου να πάθει κάποιος από τους εργαζόμενους κάτι, σοβαρό η μη, όσο είναι στο γραφείο. Δεν θα ήθελες κάτι τέτοιο, σωστά;

εκπαιδεύσεις κάποιον με λιγότερες γνώσεις, όμως δεν μπορείς να αλλάξεις στοιχεία της προσωπικότητας του ανθρώπου.

Ότι δίνεις, παίρνεις

Η οποιαδήποτε ομάδα χρειάζεται φροντίδα και αυτός είναι ο λόγος που με τα χρόνια έχουμε βρει τόσους τρόπους για να είναι υγιής η όποια ομάδα της οποίας είμαστε μέρος.

Από benefits, μέχρι μέρες που μπορεί κάποιος να δουλέψει απ’ το σπίτι ή δωρεάν γεύμα κάθε πρώτη του μήνα, όλα παίζουν ρόλο στο να είναι το σύνολο ικανοποιημένο.

Θέλουμε ο κάθενας στην ομάδα να νιώθει σημαντικός. Χωρίς αυτούς, δεν υπάρχει η επιχείρηση.

CRM

Ένα καλό σύστημα CRM αξίζει κυριολεκτικά το βάρος του σε χρυσό. Βοηθάει τα μέλη της ομάδας να είναι στην ίδια «σελίδα» και σου επιτρέπει να έχεις μια σαφή αντίληψη της συνολικής εικόνας του κάθε account.

Χωρίς αυτό, δεν έχεις ποτέ πλήρως αντικειμενική και ξεκάθαρη εικόνα του το συμβαίνει.

Σωστές διαδικασίες

Είναι οι χάρτες της κάθε καλής επιχείρησης. Δεν χρειάζεται να είναι όσο αναλυτικές θα ήταν σε μια κατασκευαστική εταιρία, αλλά πρέπει να υπάρχουν για να καθοδηγούν τους εργαζόμενους. Ο κάθε εργαζόμενος πρέπει να γνωρίζει ακριβώς τι αναμένεται να φέρει εις πέρας και ποια steps ακολουθεί, ανάλογα με τη θέση που έχει.

Χωρίς διαδικασίες, πως μπορείς να διασφαλίσεις τη συστηματικότητα και την τήρηση ολόκληρης της διαδικασίας;

Play more work less

Η δουλειά ειναι ωραία, πολλές φορές μπορεί να εισαι ο πρώτος που θα παει στο γραφείο και από τους τελευταίους που θα φύγεις.. Το θέμα λοιπον αφού έχουμε αποφασίσει να περνάμε τόσες πολλές ωρες στο γραφείο ειναι να παίζουμε περισσοτερο, να διασκεδάζουμε μέσα στη μέρα τόσο στη δουλειά όσο και στα κενα αυτής.. Το να χτίζεις σχέσεις με τους συνεργάστες σου και τον κόσμο που έχεις στο γραφείο ειναι οτι καλύτερο μπορείς να κάνεις για να περάσουν όλοι ευχάριστα.

Βγείτε από το γραφείο

Μπορεί να έχετε πήξει απο τη δουλειά και να έχετε άπειρα tasks να βγάλετε μέχει να φύγετε από το γραφείο. Το βασικό ειναι όλα αυτά να βγουν σωστά και χωρίς άγχος. Όταν η δουλειά είναι δημιουργική ειναι πολύ βασικό να βγαίνετε από το γραφείο. Γνωρίστε κόσμο κάντε βόλτες σε νέα μέρη, κυκλοφορήστε περισσότερο, φύγετε έστω και για 10 λεπτά και κάντε έναν γύρω στο κτίριο. Η αλλαγή εικόνων θα σας εμπνεύση και θα σας κάνει να δουλέψετε πιο αποτελεσματικά.

Οι συμβάσεις είναι must!

Το να έχεις σωστές συμβάσεις είναι σημαντικό σε κάθε επιχείρηση. Στην αρχή, οποιαδήποτε σχέση ξεκινάει με τις καλύτερες προθέσεις, σε ιδανικές συνθήκες. Ωστόσο, όλες οι επιχειρήσεις έχουν πράσει κρίσεις κατά καιρούς με κάποιους πελάτες, αν δεν έχουν σωστές και επικερδής για όλους συμβάσεις , που μπορούν να λειτουργήσουν σαν δίχτυ ασφαλείας όταν και αν χρειαστεί. Ο καλύτετρος τρόπος να αποφύγεις πιθανές κρίσεις είναι να διαβεβαιώσεις πως έχεις καλύψει τα νώτα σου σε κάθε περίπτωση.

Μια καλή σύμβαση είναι σίγουρο πως διασφαλίζει την αξιοπιστία σου, ότι και να συμβεί. Επίσης, μπορεί να κάνει ξεκάθαρο το τι απαιτείται και τι συμπεριλμβάνεται και τι όχι από πλευράς σου, για ποια θεματα δεν φέρεις ευθύνη και σημαντικές πληροφορίες, όπως πολιτική πληρωμής.

Με το να υπογραμμίζεις από την αρχή τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των δύο μερών έτσι, ακόμα και αν πέσεις σε κάποιο «περίεργο» πελάτη, είσαι ασφαλής.

Επίσης σημαντικό με τα συμβόλαια είναι να μαθαίνεις από τα λάθη σου: κάθε φορά που αντιμετωπίζεις κάποιο πρόβλημα, κοίτα να κάνεις προσαρμογές στις συμβάσεις, έτσι ώστε αν ξανασυμβεί να προστατεύεσαι.

Μη φοβάσαι να σηκώσεις το τηλέφωνο

Μην περιμένεις ότι το τηλέφωνο σου θα χτυπήσει από μόνο του ή ότι οι πελάτες θα τρέξουν στην πόρτα σου επειδή απλά έχεις μια ωραία ιδέα. Είναι πολύ βασικό να βγεις να μιλήσεις, να βρεις πους πελάτες/συνεργάτες θέλεις να στοχεύσεις και να τους πάρεις τηλέφωνο.. Όχι για να τους ρωτήσεις τι κάνουν, αλλά για να τους παρουσιάσεις την δουλειά σου, τις ιδέες σου, την ομάδα σου. Μόνο έτσι θα σε μάθουν όσοι θέλεις να προσεγγίσεις και μπορεί να υπάρξει κάποια πιθανότητα συνεργασίας.

* Ο Τάσος Βελιάδης όντας blogger από το 2006, διατηρούσε ένα από τα πιο γρήγορα αναπτυσσόμενα tech blogs στην Ελλάδα, και ίσως το πρώτο το οποίο έφτασε να προσελκύσει το ενδιαφέρον αγοραστών. Σήμερα, ο Τάσος είναι Partner & Business Unit Director του τμήματος Social & Content της Socialab, έχει συνεργαστεί με περισσότερα από 60 διεθνή brands και διδάσκει Social Media & Email marketing στο ALBA Graduate Business School.
Από το τέλος του 2012, ο Τάσος, φέρνει καθημερινά μετρήσιμα αποτελέσματα στους πελάτες της Socialab με τις ιδέες του. Έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει καμπάνιες που έχουν όχι μόνο ακουστεί, αλλά και κερδίσει διεθνή προβολή και διακρίσεις, ενώ συντονίζει μία ομάδα 10 ατόμων για την επίτευξη της μέγιστης απόδοσης και ποιότητας. 
Το content γι’αυτόν είναι ο βασιλιάς και η ποιότητα αυτού πρώτη του προτεραιότητα, ενώ η διαχείριση και οργάνωση social activations είναι το πάθος του. Ήδη μέσα σε δύο χρόνια από την άφιξή του, η Socialab έχει κερδίσει έξι βραβεία στα Social Media Awards και έχει προβληθεί στα μεγαλύτερα διεθνή μέσα αξιολόγησης διαφημιστικών projects, όπως το Facebook Studio, το Ads of the World και άλλα διεθνή websites.