Περισσότεροι από 200 αθλητές αναμένονται από Ελλάδα και εξωτερικό να δηλώσουν συμμετοχή,ενώ έχουν ήδη δηλώσει από Φιλανδία, Ιταλία, Βέλγιο, Γερμανία και Αγγλία στις τρεις κατηγορίες αγώνων του «Psiloritis Race», από τους οποίους φέτος απουσιάζει η διαδρομή των 35 χιλιομέτρων. Οι ποσότητες χιονιού που καταλαμβάνουν ακόμα το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής, ο πάγος και η αμφίβολη σκληρότητα, θέτουν σε κίνδυνο τους δρομείς με αποτέλεσμα η οργανωτική επιτροπή να μην εγκρίνει την διεξαγωγή της για λόγους ασφαλείας.

«Στόχος μας κάθε χρόνο είναι να αναδείξουμε τη δυναμική αλλά και τα αξιοθέατα του τόπου μας, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της αθλητικής δράσης και του αθλητικού τουρισμού. Το σύνθημα και το μήνυμά είναι να ανεβάσουμε όσο ψηλότερα γίνεται την Ελλάδα και την Κρήτη, παρότι οι μεγάλες χιονοπτώσεις δεν μας επέτρεψαν για λόγους ασφαλείας την πραγματοποίηση του αγώνα των 35 χιλιομέτρων.

Φτάσαμε τα έξι χρόνια επιτυχημένων διοργανώσεων περιμένουμε το Υπουργείο Αθλητισμού και το Υπουργείο Τουρισμού να αξιολογήσει και να αγκαλιάσει αυτό το γεγονός», τονίζει ο Ανδρέας Ανδρουλιδάκης, Πρόεδρος της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Αγώνας Ψηλορείτη.

Κατηγορίες αγώνων «Psiloritis Race» 2015:1) 8,5 χλμ. τρέξιμο σε άσφαλτο 2) 8,5 χλμ. δυναμικό περπάτημα,3) 2 χλμ. παιδικός αγώνας.

Η εκκίνηση θα δοθεί το πρωί της Κυριακής στις 10:00 από τα Πλατάνια με σημείο τερματισμού τις Κουρούτες. Δηλώστε συμμετοχή τώρα στο psiloritisrace.com.

Υποστηρικτές του «Psiloritis Race» είναι η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, οι Δήμοι Ρεθύμνης, Αμαρίου, και Ανωγείων, η ΠΕΔ Κρήτης, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, η Anek Lines, το STAR Channel όλα σχεδόν τα ραδιοφωνικά μέσα της Κρήτης και πολλοί σύλλογοι και εθελοντικές ομάδες της Κρήτης ενώ συμμετέχουν περίπου 100 εθελοντές.

http://www.psiloritisrace.com/