Η εταιρεία αυτοκινήτων πολυτελείας δημιούργησε ειδικά γυαλιά τα οποία μπορούν να σας μεταφέρουν μέσω της εικονικής πραγματικότητας στο εσωτερικό της Jaguar, για να εξερευνήσετε κάθε γωνιά του κινητήρα.

Το Σπήλαιο

Το πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, Εικονικό Περιβάλλον με τη βοήθεια υπολογιστή, που ονομάζεται «Το Σπήλαιο», επιτρέπει στους μηχανικούς να παρατηρούν και να δοκιμάζουν τις εσωτερικές λειτουργίες μιας Jaguar, πολύ πριν κατασκευαστεί ένα φυσικό πρωτότυπο.

«Φανταστείτε έναν σχεδιαστή που θέλει να δει το έργο του, ο οποίος θα χρειαστεί να περιμένει οκτώ έως εννέα εβδομάδες για να δει το φυσικό μοντέλο», εξήγησε ο Brian Waterfield, αρχηγός της πρωτοποριακής τεχνολογίας της Jaguar, στο Jaguar Land Rover Gaydon Center στο Warwickshire της Αγγλίας.

«Τώρα, μόλις ο μηχανικός αναπτύξει τα δεδομένα, μπορεί να χρησιμοποιήσει «Το Σπήλαιο» και να καταλάβει τα πάντα για το αυτοκινήτου πριν καν κατασκευαστεί», είπε.

 

Ένα όραμα για το μέλλον

Το ίδιο «Το σπήλαιο» αποτελείται από τρεις τεράστιες οθόνες που δείχνουν το εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Οι κεραίες στα γυαλιά είναι πραγματικές μικροσκοπικές κάμερες που επιτρέπουν στο χρήστη να κινηθεί γύρω από το εσωτερικό του οχήματος.

«Διεισδύετε κάπου όπου δεν θα μπορούσατε να κάνετε στον πραγματικό κόσμο. Και αυτό πραγματικά δίνει στους μηχανικούς μας ένα μεγάλο πλεονέκτημα, επειδή μπορούν να βάλουν το κεφάλι τους οπουδήποτε μέσα σε αυτό το όχημα», δήλωσε ο Waterfield.

«Έτσι, μας δίνεται ένα τεράστιο πλεονέκτημα σχετικά με τα δεδομένα και την κατανόηση των θεμάτων και μπορούμε να έχουμε μια πιο άρτια κατασκευή, καταλήγει».

Στο μέλλον, θα δούμε αυτή την τεχνολογία παντού από το αεροδιαστημικό design μέχρι την ιατρική αίθουσα διδασκαλίας, λέει ο Waterfield.

Πηγή: newmoney.gr