Από nmc2* – «Το brand σου είναι αυτό που λένε οι καταναλωτές όταν βγαίνεις από το δωμάτιο» δήλωνε ο Jeff Bezos. Αυτή τη δυνατότητα, του να «ακούς» χωρίς να είσαι εκεί, σου προσφέρει το Online Monitoring δίνοντάς σου πλήρη εικόνα για το τι συζητάνε οι καταναλωτές για το brand σας, τι κριτικές κυκλοφορούν για ένα συγκεκριμένο προϊόν, αν αρέσουν στον κόσμο οι διαφημίσεις σας, τι ενέργειες κάνουν οι ανταγωνιστές σας και πολλά ακόμα.

  • Social Media Monitoring, Online Monitoring, Buzz monitoring, Web Analytics είναι μερικοί από τους όρους που περιγράφουν τον ταχύτατα αναπτυσσόμενο κλάδο των software tools που χρησιμοποιούνται πλέον από brands, οργανισμούς, οργανώσεις ακόμα και πολιτικά κόμματα προκειμένου να παρακολουθούν όσα «λέγονται» και γράφονται online για τα θέματα που τους αφορούν.

Summary Dashboard REAL TRIP Project REAL TRIP BrandwatchΤο κεντρικό (και συγκεντρωτικό) dashboard της πλατφόρμας

  • Οι πληροφορίες και οι συζητήσεις αντλούνται από παντού! News sites & portals, corporate sites, blogs, forums, Social Media (Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, Instagram), Video sites (YouTube, Vimeo, Metacafe), Flickr και πάρα πολλά ακόμα. Όλα τα δεδομένα συγκεντρώνονται, «καθαρίζονται», αναλύονται και παρουσιάζονται κατηγοριοποιημένα και ταξινομημένα σε περιοχές ενδιαφέροντος που εσείς ορίζετε πχ ανά μέσο, δημογραφικά (φύλο-ηλικία), συγκριτικά, συναισθηματικά (θετικά, αρνητικά, ουδέτερα) κτλ.

Mew Media Track cover

  • Sentiment ονομάζεται η δυνατότητα να καταχωρείς συναισθηματικά τις αναφορές σε θετικές, αρνητικές ή ουδέτερες προς το brand. Η ιδιομορφία της ελληνικής γλώσσας (ειρωνεία, διπλά νοήματα, κτλ) δεν μας επιτρέπει 100% ακρίβεια. Το σύστημα όμως διαθέτει τη δυνατότητα να αυτοβελτιώνεται (mechanical learning) ανεβάζοντας συνεχώς το ποσοστό.
  • Η πλατφόρμα μας παρακολουθεί 27 γλώσσες ανάμεσα στις οποίες βρίσκονται φυσικά και τα ελληνικά (ναι και τα greeklish).
  • Οι λέξεις- κλειδιά και τα θέματα που συζητούνται γύρω από το brand καταγράφονται στο λεγόμενο Topic Cloud δίνοντας μια πολύτιμη εικόνα για τις περιοχές ενδιαφέροντος. cloud(topic cloud γύρω από προϊόντα styling)
  • Τα δεδομένα του Online Monitoring δεν βασίζονται σε υποθέσεις και ενδείξεις. Είναι μετρήσιμα και αντικειμενικά αποτελέσματα που μπορείτε να εξάγετε σε όποιο format θέλετε (pdf, jpg, png, excel, cvs) και να εντάξετε σε παρουσιάσεις και brand reports.
  • Δεν είναι πολυτέλεια αλλά αναγκαιότητα. Στο Μουντιάλ της Βραζιλίας όλα τα εμπλεκόμενα brands διέθεταν ομάδες με Media Analysts που παρακολουθούσαν τις αντιδράσεις του κοινού συντονίζοντας ανάλογα την επικοινωνιακή τους στρατηγική.

Εσείς ακόμα να το δοκιμάσετε;

cup

* Η NMC2 ειδικεύεται στον τομέα του online monitoring έχοντας ως πελάτες ορισμένες από τις μεγαλύτερες και πιο σημαντικές εταιρίες στην Ελλάδα. Η πλατφόρμα που χρησιμοποιούμε έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με την Brandwatch.

Δείτε εδώ περισσότερα άρθρα από nmc2