Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών ανακοίνωσε, ότι μετά την περυσινή επιτυχία, το διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα μετεωρολογίας «Τα Παιδία Βρέχει» θα πραγματοποιηθεί και τη νέα περίοδο 2017-18, σε επιλεγμένα Σαββατοκύριακα.
Το πρόγραμμα μετεωρολογίας, που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 8 έως 12 ετών, θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Επισκεπτών Πεντέλης, στο ιστορικό κτίριο του τηλεσκοπίου Newall του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το οποίο βρίσκεται στο λόφο Κουφού, στην Πεντέλη.
Τα παιδιά, μαζί με τους γονείς τους, θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν μέσα από πειράματα και επιδείξεις για τον Ήλιο, τον κύκλο του νερού, τη δημιουργία των νεφών, το ουράνιο τόξο, τις εποχές, τις καταιγίδες, τους κεραυνούς, το χιόνι, το χαλάζι και τον άνεμο.
Στο τέλος του προγράμματος, εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν, θα κατασκευάζονται δύο μοντέλα μετεωρολογικών μπαλονιών, τα οποία θα αφήνονται στην ατμόσφαιρα. Στη συνέχεια, οι επισκέπτες θα μεταφέρονται στο μεγαλύτερο «ασανσέρ» της Ελλάδας για να θαυμάσουν από κοντά το εντυπωσιακό διοπτρικό τηλεσκόπιο Newall των 16 τόνων.
Το πρόγραμμα, με κόστος πέντε ευρώ, διαρκεί συνολικά δύο ώρες μαζί με την ξενάγηση στο τηλεσκόπιο και σε αυτό μπορούν να συμμετάσχουν και οι γονείς μαζί με τα παιδιά τους. Η αρχή θα γίνει το Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, με δύο παρουσιάσεις (11:30-13:30 και 16:00-18:00).
Αναλυτικότερα, για τις μέρες και ώρες του προγράμματος, τις κρατήσεις θέσεων και τα εισιτήρια στην ιστοσελίδα:

http://tapaidiavrexei.gr/ta-paidia-vrexei-stin-penteli/