Τη συνεργασία στον τομέα των λύσεων Cloud, με τη Hewlett–Packard, επεκτείνει ο ΟΤΕ και γίνεται HP Cloud Agile Partner. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, έχοντας αναλάβει την υλοποίηση μεγάλων έργων, συμπεριλαμβανομένων εταιρικών λύσεων και υπηρεσιών cloud, ο ΟΤΕ αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους Business Partners της HP στην Ελλάδα σε ολόκληρο το φάσμα προϊόντων και λύσεων της HP (Enterprise Systems & Personal Systems). Ως HP Cloud Agile Partner, ο ΟΤΕ θα συνεργαστεί στενά με την ΗΡ, ώστε να αναπτύξει και να εμπλουτίσει περαιτέρω τις προσφερόμενες υπηρεσίες και λύσεις στους τομείς Infrastructure-as-a-Service, Software-as-a-Service και Managed Private Cloud. Ταυτόχρονα, ο ΟΤΕ θα προχωρήσει στην ανάπτυξη ενός εξειδικευμένου δικτύου συνεργατών, ώστε να έρθει ακόμη πιο κοντά στα τμήματα πληροφορικής επιχειρήσεων και οργανισμών.

Με την ευκαιρία της επέκτασης της συνεργασίας του ΟΤΕ με την HP, ο Νίκος Χούμης, Cloud & M2M Sales Director ΟΤΕ & COSMOTE, σχολίασε: «Η ενίσχυση της συνεργασίας μας με την HP μας δίνει τη δυνατότητα να ανταποκρινόμαστε με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στις ανάγκες των πελατών μας, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών και λύσεων cloud, ειδικά σχεδιασμένων για τις ανάγκες των ελληνικών επιχειρήσεων».

Από την πλευρά του, ο Ανδρέας Γερακανάκης, Indirect Sales Manager, Enterprise Group της HP, δήλωσε: «Η επέκταση της συνεργασίας με τον ΟΤΕ και στον τομέα του cloud είναι ιδιαίτερα σημαντική για εμάς. Πρόκειται για ένα φιλόδοξο βήμα, με στόχο την παροχή νέων επιλογών και μεγαλύτερης επιχειρηματικής ευελιξίας, αλλά και την υποστήριξη των εταιρικών πελατών στην προσπάθεια τους να ενισχύσουν την κερδοφορία τους, μειώνοντας το χρόνο απόδοσης των επενδύσεών σε υποδομές πληροφορικής».