Πραγματοποιήστε έναν περίπατο ακολουθώντας τα βήματα ευρωπαίων περιηγητών που επισκέφθηκαν την Αθήνα, πριν και μετά την Ανεξαρτησία, όταν η «ασιατικά άναρχη» οθωμανική πόλη χανόταν δίνοντας τη θέση της σε μια νέα πρωτεύουσα, που αναδυόταν μέσα από τα ερείπια ενός αρχαίου πολιτισμού. Eξερευνήστε τις διαδρομές αυτών των ρομαντικών ταξιδιωτών και ανακαλύψτε τις πτυχές της «προ» και «μετά» επαναστατικής Αθήνας. Μυρωδιές, ήχοι, μελωδίες, ενδυμασίες, θρησκευτικές πρακτικές, έθιμα και παραδόσεις, όλα εκείνα τα στοιχεία που στα μάτια των ξένων περιηγητών έκαναν την Αθήνα να φαντάζει μια «παράξενη πόλη», ζωντανεύουν ξανά όχι μόνο μέσα από τις διαδρομές τους, αλλά και τις γκραβούρες και τα γραπτά τους κείμενα, που θα παρουσιάζονται συνοδεύοντας την ξενάγηση.

Ρομαντικά ποιήματα του Λόρδου Βύρωνα, αποτυπώσεις αρχαίων μνημείων από τον James “Athenian” Stuart, αλλά και αναμνήσεις του μεγάλου παραμυθά Hans Christian Andersen από την Αθήνα του Όθωνα, βοηθούν τη φαντασία μας να ανασυνθέσει την τοπογραφία της πόλης στην ύστερη οθωμανική περίοδο.

Πότε: Από τις 9 Μαΐου έως τις 20 Ιουνίου 2015, κάθε Πέμπτη (14, 21, 28 Μαΐου & 4, 11, 18 Ιουνίου) και κάθε Σάββατο (9, 16, 23, 30 Μαΐου & 6, 13, 20 Ιουνίου) | 18:00 με 20:00.

Κόστος διαδρομής: 6 €

Κρατήσεις και πληροφορίες:

Τηλέφωνο: 213 017 8049

Εmail: a.pappa@sgt.gr

Οι ξεναγήσεις πραγματοποιούνται στα ελληνικά ή τα αγγλικά, ανάλογα με τη ζήτηση.

Αφετηρία: Διπλάρειος Σχολή (πλατεία Θεάτρου 3)

Τερματισμός: Ίδρυμα Ωνάση, Διονυσίου Αρεοπαγίτου & Αμαλίας

Οι «Παράξενες Διαδρομές» διοργανώνονται από το Ίδρυμα Ωνάση και τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στο πλαίσιο της έκθεσης “Παράξενες Πόλεις: Αθήνα” με τη συνεργασία της Big Olive (bigolive.org).