Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης γιορτάζει και φέτος τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων τη Δευτέρα 18 Μαΐου που έχει ως θέμα «Μουσεία για μια κοινωνία με προοπτικές», με μια σειρά εκδηλώσεων.

Ειδικότερα: Κυριακή 17 Μαΐου -Aφηγήσεις παραμυθιών με τίτλο «Παραμύθια με τις Παραμυθοκόρες για ξόρκια, φυλαχτά και μαγικά με αφορμή την έκθεση ‘’Ίασις. Υγεία, Νόσος, Θεραπεία από τον Όμηρο στον Γαληνό’’».

Οι αφηγήσεις θα παρουσιάζονται ταυτόχρονα και στη νοηματική γλώσσα από το Ελληνικό Ινστιτούτο Νοηματικής Γλώσσας «Γέφυρες Επικοινωνίας», ώστε να μπορούν να τις παρακολουθήσουν και παιδιά με προβλήματα ακοής.

-Σύντομα εκπαιδευτικά εργαστήρια με θέμα: «τα 4 στοιχεία της φύσης»
Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο 210.7294220 από Δευτέρα 11 Μαϊου Δευτέρα 18 Μαΐου

-Eλεύθερη είσοδος σε όλες τις εκθέσεις του Μουσείου από τις 10.00 έως τις 21.00 (μόνιμες συλλογές και έκθεση « Ίασις. Υγεία, Νόσος, Θεραπεία από τον Όμηρο στον Γαληνό»)

-Tο Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Νοηματικής «Γέφυρες Επικοινωνίας» διοργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα για τα Ειδικά Σχολεία Κωφών και Βαρήκοων Αττικής. Περισσότερες πληροφορίες στο 210.7239438

-Δημόσια Συζήτηση: «Παρόν και μέλλον των αρχαιολογικών μουσείων» στο πλαίσιο του κύκλου δημόσιων συζητήσεων και διαλέξεων με θέμα «Κοινωνία και παρελθόν: προσλήψεις της αρχαιότητας στη σύγχρονη Ελλάδα» που διοργανώνει το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης σε συνεργασία με το Ιρλανδικό Ινστιτούτο Ελληνικών Σπουδών. Άγγελος Δεληβορριάς, Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, τ.
Διευθυντής Μουσείου Μπενάκη Αναστασία Τούρτα, Επίτιμη Διευθύντρια Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, Διευθύντρια Ευρωπαϊκού Κέντρου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων Νίκος Σταμπολίδης, Καθηγητής Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης, Διευθυντής Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης Συντονίστρια: Δέσποινα Καταπότη, Επίκουρη Καθηγήτρια Θεωρίας Πολιτισμού και Ψηφιακού Πολιτισμού Πανεπιστημίου Αιγαίου [Διοργάνωση-Συντονισμός: Νίκος Παπαδημητρίου, Άρης Αναγνωστόπουλος]

Oι διευθυντές τριών σημαντικών μουσείων της χώρας συζητούν για το ρόλο των αρχαιολογικών μουσείων σήμερα, τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν και τις προοπτικές που ανοίγονται στο μέλλον.

Ώρα: 19:00

Είσοδος ελεύθερη σε όλες τις παραπάνω εκδηλώσεις Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης Νεοφύτου Δούκα 4

T: 210 7228321-3 | www.cycladic.gr