Η LG Electronics (LG) και η Google κάνουν την τεχνολογία της εικονικής πραγματικότητας (Virtual Reality – VR) ακόμα πιο προσιτή στους απλούς καταναλωτές, καθώς η LG ανακοίνωσε ότι οι πελάτες που θα αγοράζουν το νέο smartphone LG G3, θα παίρνουν δώρο τη συσκευή ‘VR for G3’. Το ‘VR for G3’ της LG βασίζεται στο Google Cardboard και δίνει τη δυνατότητα στους κατόχους του G3 να ζήσουν την εμπειρία την οποία προσφέρουν διάφορες εφαρμογές και παιχνίδια που μπορούν να κατεβάζουν από το ‘Google Play’ και είναι συμβατά με την τεχνολογία VR.

Αντίθετα με τις υπόλοιπες αποσπώμενες συσκευές VR, οι οποίες συνήθως διαθέτουν δικό τους επεξεργαστή και οθόνη που προσαρμόζεται στο κεφάλι του χρήστη, το ‘VR for G3’ εκμεταλλεύεται τις εξαιρετικές δυνατότητες ήχου και εικόνας του G3, προσφέροντας μια πολύ πιο άνετη και ελαφρύτερη λύση. Χάρη στην κορυφαία οθόνη Quad HD του LG G3, το ‘VR for G3’ προσφέρει στο χρήστη εικόνες υψηλής ευκρίνειας, εξασφαλίζοντας μια πολύ πιο ομαλή και ρεαλιστική εμπειρία VR.

Ο μοναδικός σχεδιασμός του ‘VR for G3’ επιτρέπει την αξιοποίηση της σχεδιαστικής καινοτομίας της LG «Έξυπνο Πίσω Πλήκτρο» που διαθέτει το G3, σε αντίθεση με άλλα smartphones όπου τα πλήκτρα ρύθμισης του ήχου βρίσκονται στο πλάι της συσκευής. Ο μοναδικός αυτός σχεδιασμός επιτρέπει στο ‘VR for G3’ να αξιοποιεί πλήρως το ηχείο 1W και την τεχνολογία Boost AMP του κορυφαίου smartphone της LG, προσφέροντας πιο καθαρό ήχο και ακόμα περισσότερα sound effects, συμπληρώνοντας έτσι την ήδη εμπλουτισμένη οπτική εμπειρία. Για πιο προσωπικές απολαύσεις, το ‘VR for G3’ μπορεί συνδυαστεί με ασύρματα ακουστικά τεχνολογίας Bluetooth, όπως το LG Tone Infinim™, για απόλαυση χωρίς καλώδια.

Ο σχεδιασμός του ‘VR for G3’ βασίζεται στα σχέδια του Google Cardboard, τα οποία είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο για τους ενθουσιώδεις φίλους του DIY (Do It Yourself). Ο κυκλικός μαγνήτης νεοδυμίου που βρίσκεται στο πλάι του ‘VR for G3’ συνεργάζεται με τον μαγνητικό αισθητήρα στο γυροσκόπιο του G3, επιτρέποντας την επιλογή εφαρμογών και την περιήγηση στα μενού χωρίς ο χρήστης να χρειάζεται να ακουμπά την οθόνη του κινητού. Το ‘VR for G3’ δεν χρειάζεται συναρμολόγηση και δουλεύει αμέσως μόλις το smartphone εισαχθεί στην υποδοχή ‘viewer’.

«Αν και ακόμη σε πρωταρχικό στάδιο, πρόκειται για την αρχή του κινήματος της εικονικής πραγματικότητας, η οποία μέχρι τώρα αποτελούσε μια τεχνολογία ακριβή και απρόσιτη για τους απλούς καταναλωτές» δήλωσε ο κ. Chris Yie, Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής Marketing Communications της LG Electronics Mobile Communications Company. «Αξιοποιώντας το Google Cardboard, όχι μόνο δίνουμε στον απλό καταναλωτή τη δυνατότητα να συμμετέχει στην εμπειρία του VR, αλλά παράλληλα εισάγουμε στη συγκεκριμένη τεχνολογία τους μελλοντικούς developers, οι οποίοι ενδέχεται κάποια μέρα να μας δείξουν πώς η εικονική πραγματικότητα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βελτιώσει τη ζωή μας».

«Με το Google Cardboard, θελήσαμε να δημιουργήσουμε μια πιο καθηλωτική και ευχάριστη εμπειρία χρήσης για οποιονδήποτε χρησιμοποιεί το κινητό του τηλέφωνο», ανέφερε ο κ. Andrew Nartker, Product Manager του Google Cardboard. «Είμαστε ενθουσιασμένοι με το ‘VR for G3’, και τη μεγάλη κοινότητα προγραμματιστών και κατασκευαστών οι οποίοι χρησιμοποιούν το Google Cardboard για την ανάπτυξη καινοτομικών προϊόντων, καθιστώντας την τεχνολογία VR πιο προσιτή σε περισσότερους καταναλωτές».

Η διάθεση του ‘VR for G3’ θα ξεκινήσει αυτό το μήνα σε επιλεγμένες αγορές. Με την αγορά ενός LG G3, οι καταναλωτές θα μπορούν επίσης να κατεβάσουν δωρεάν το παιχνίδι εικονικής πραγματικότητας «Robobliteration», χρησιμοποιώντας τον ειδικό κωδικό QR που θα βρουν στη συσκευασία του νέου τους κινητού.