Στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου αναμένεται να ξεκινήσει την πλήρη λειτουργία του το WinnersFund, η πλατφόρμα Crowdfunding που φιλοδοξεί να αποτελέσει εργαλείο χρηματοδότησης και εξωστρέφειας για ελληνικές νέες καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες, όπως ανακοινώθηκε σήμερα σε εκδήλωση τύπου.

Το WinnersFund ξεκινά την λειτουργία του με τρεις νέες επιχειρηματικές ιδέες με υψηλό βαθμό καινοτομίας, οι οποίες αναζητούν χρηματοδότηση. Πρόκειται για τις AlgaeFarms, το SpreeadeHipp και τη Φάρμα Δοξάτου. Το WinnersFund εισάγει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το θεσμό του επιχειρηματικού Crowdfunding, δίνοντας έτσι διέξοδο, σε αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία, σε ελληνικές ιδέες που δεν έχουν πρόσβαση στις παραδοσιακές πηγές χρηματοδότησης. Ταυτόχρονα, δίνει τη δυνατότητα σε ιδιώτες και θεσμικούς επενδυτές να χρηματοδοτήσουν επιχειρηματικές καινοτόμες ιδέες στις οποίες δε θα είχαν την πρόσβαση χωρίς το WinnersFund.

ToWinnersFund, στον έναν μήνα που δέχεται προεγγραφές, έχει ήδη συγκεντρώσει περισσότερες από δέκα νέες επιχειρηματικές ιδέες κατάλληλες για Crowdfunding. Στο σύνολό τους είναι καινοτόμες με σαφή εξωστρεφή προσανατολισμό, ενώ προέρχονται από πολλές περιοχές της χώρας. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι δυο αφορούν την παραγωγή ενέργειας, δυο τον πρωτογενή τομέα, τρεις αποσκοπούν στη βιομηχανική κι εμπορική εκμετάλλευση ελληνικών εφευρέσεων υψηλής προστιθέμενης αξίας και δυο προέρχονται από το δευτερογενή τομέα.

Το WinnersFund είναι διεθνής πλατφόρμα επιχειρηματικού Crowdfunding (Equity&Rewards) με έμφαση στις Ελληνικές ιδέες. Αποτελεί έναν ψηφιακό τόπο συνάντησης ιδιωτών και επιχειρήσεων με την ευρύτερη επενδυτική κοινότητα. Δίνει την ευκαιρία στον καθένα να επενδύσει στην καινοτομία μέσω μιας απλής online διαδικασίας, και στις επιχειρήσεις να συγκεντρώσουν κεφάλαια.