Η Kaspersky Lab ήταν για ακόμα μία φορά πρωτοπόρος στην Top-3 Αξιολόγηση Προστασίας για το 2014, γεγονός που αντικατοπτρίζει τη διαρκή υπεροχή των προϊόντων της. Η αξιολόγηση βασίζεται στα αποτελέσματα μιας σειράς ανεξάρτητων δοκιμών, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν μέσα στην περσινή χρονιά. Σύμφωνα με αυτήν τη συνολική αξιολόγηση, τα προϊόντα της Kaspersky Lab κατατάσσονται υψηλότερα από τα προϊόντα οποιουδήποτε άλλου παρόχου στις περισσότερες επαγγελματικές δοκιμές.

Η ετήσια Top-3 Αξιολόγηση Προστασίας για την Kaspersky Lab ακολουθεί τις δημόσιες εκτιμήσεις που πραγματοποιήθηκαν από κορυφαίους οργανισμούς δοκιμών, όπως το AV-Test, το AV-Comparatives, η MRG Effitas, η Dennis Technology Labs κ.α. Η τελική βαθμολογία βασίζεται στις φορές που τα προϊόντα μιας εταιρείας βρέθηκαν στις τρεις κορυφαίες θέσεων των δοκιμών και στον αριθμό των βραβείων που απέσπασαν, σε σχέση με τον αριθμό των δοκιμών στις οποίες συμμετείχαν.

Το 2014, οι δοκιμαστές αξιολόγησαν λύσεις ασφάλειας για οικιακούς και εταιρικούς χρήστες σε σχέση με διάφορες παραμέτρους, όπως η ποιότητα του εντοπισμού κακόβουλου λογισμικού σε διαφορετικές πλατφόρμες (συμπεριλαμβανομένων των φορητών), η αξιοπιστία της προστασίας ενάντια στις οικονομικές απειλές, οι επιπτώσεις στις επιδόσεις των συσκευών, η επιδιόρθωση «μολυσμένων» συστημάτων, κ.α.

Απ’ όλους τους προμηθευτές που συμμετέχουν σε αυτές τις δοκιμές, η Kaspersky Lab σημείωσε τα καλύτερα αποτελέσματα. Οι λύσεις της εταιρείας βρέθηκαν στην κορυφαία τριάδα στο 71% των δοκιμών. Η εταιρεία ξεπέρασε επίσης τους ανταγωνιστές της όσον αφορά τα «χρυσά μετάλλια», καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στο 55% των δοκιμών στις οποίες συμμετείχαν.

«Εργαζόμαστε διαρκώς με σκοπό να βελτιώσουμε την αποδοτικότητα της τεχνολογίας μας, ώστε να προσφέρουμε τις πιο αξιόπιστες λύσεις ασφάλειας. Συμμετέχουμε με μεγάλη προθυμία σε οποιαδήποτε ανεξάρτητη συγκριτική δοκιμή, ασχέτως της μεθοδολογίας που ακολουθείται. Ο αριθμός των βραβείων που συνεχίζουμε να λαμβάνουμε επικυρώνει την ηγετική μας θέση στον κλάδο. Οι αξιολογήσεις από ανεξάρτητα εργαστήρια δοκιμών μας βοηθούν να αντιληφθούμε τι απόσταση έχουμε διανύσει και τι χρειάζεται να αναπτύξουμε περαιτέρω», δήλωσε ο Nikita Shvetsov, Chief Technology Officer της Kaspersky Lab.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διακρίσεις που έχουν λάβει τα προϊόντα της Kaspersky Lab είναι διαθέσιμες εδώ.