Από τη Mαρία Καλοπούλου (WomanIdol)
Δεν κρύβω ότι βγαίνω συχνά στα μπαράκια του κέντρου. Να όμως, που ένα από τα πρόσφατα βραδάκια με μία αγαπημένη φίλη και συνεργάτη ψάχναμε κάτι καινούργιο. Τυχαία, περνούσαμε έξω από το «Ημεροδρόμος» και μας τράβηξε την προσοχή η όμορφη εικόνα και ο γλυκός φωτισμός πίσω από τις μεγάλες τζαμαρίες…
Τα πράγματα έγιναν ακόμη καλύτερα, όταν σπρώξαμε την πόρτα και καθίσαμε στο μπαρ. Ατμόσφαιρα φιλική από τα νεαρά χαμογελαστά παιδιά στο μπαρ, ιδιαίτερη μουσική και ενδιαφέρουσα διακόσμηση. Η φίλη ξαφνικά μου λέει: «Νομίζω ότι αυτό είναι το νέο μπαράκι του συναδέλφου Νίκου Μπογιόπουλου…». Η ατάκα αποδείχτηκε αληθής! Μάθαμε λοιπόν ότι πράγματι ο Νίκος μαζί με δύο ακόμη δημοσιογράφους τη Γιώτα Διαμαντάκη και τον Νίκο Τσακανίκα είναι οι εμπνευστές του ζεστού χώρου.
Να σκέφτομαι, γιατί το λογότυπο είναι ένας άνθρωπος που κουβαλάει μία τεράστια γραφίδα ή γιατί τα εξώφυλλα ιστορικών τίτλων της έντυπης δημοσιογραφίας να ανακοινώνουν γεγονότα που συγκλόνισαν τον κόσμο ή οι φωτογραφίες εμβληματικών προσωπικοτήτων να διαβάζουν εφημερίδες καθώς και πορτρέτα σπουδαίων ανθρώπων της ελληνικής τέχνης και διανόησης αποτελούν κυρίαρχα «συστατικά» της διακόσμησης.
Ακόμη και το όνομα «Ημεροδρόμος» παραπέμπει στην ιδιότητα των τριών ιδιοκτητών! Ημεροδρόμος ήταν ο μεταφορέας των μηνυμάτων στην αρχαία Ελλάδα, όπως για παράδειγμα ήταν ο Φειδιππίδης που μετέφερε τα νικητήρια νέα με τη λέξη «νενικήκαμεν». Από αυτή την άποψη, ο Ημεροδρόμος ήταν ο δημοσιογράφος της αρχαίας εποχής.
Τελικά, εκείνο το βράδυ μείναμε αρκετά και, όσο περνούσε η ώρα, τόσο και μαζευόταν κόσμος, ενώ την παρεΐστικη ατμόσφαιρα ενίσχυε η έντεχνη ελληνική μουσική, αλλά και άλλα ενδιαφέροντα ακούσματα από ροκ ή σουίνγκ, από country μέχρι τσάρλεστον! Τυχαίο; Όχι βέβαια, αφού τη μουσική σφραγίδα βάζει η γνωστή μουσική παραγωγός του ραδιοφώνου Βάσια Ρεντούμη.
Το αποτέλεσμα είναι να έχουμε πάει και ξαναπάει και κάθε φορά να περνάμε εξίσου καλά με φόντο τις τοιχογραφίες του Τσε Γκεβάρα και της Μέριλιν Μονρόε, του Μάνου Χατζιδάκι, του Λένον και του Αϊνστάιν!
Αν θέλετε να περάσετε καλά, να απολαύσετε μουσικά ακούσματα μακριά από τα τετριμμένα αλλά και καθαρά ποτά, σημειώστε τη διεύθυνση στην ατζέντα σας… άντε και στο κινητό σας!
Ημεροδρόμος café-bar: Πραξιτέλους 6, πλατεία Καρύτση τηλ.: 210 3255169
(από τις 9:00 το πρωί και για καφέ)