Ζωντανό δέρμα φιλοδοξεί να αναπτύξει η L’Oreal

0
3673

Επιμέλεια-Μετάφραση: Χρύσα Σταφυλά.

Η L’Oreal ανακοίνωσε πως θα συνεργαστεί με την startup εταιρία Organovo, με σκοπό να δημιουργήσουν ζωντανό δέρμα για να δοκιμάζουν τα προϊόντα τους ως προς τη τοξικότητα και την αποτελεσματικότητα τους.

Η L’Oreal είναι η πρώτη εταιρία καλλυντικών που έχει συνεργαστεί ποτέ η Organovo, και προσπαθώντας να αποφύγουν τις δοκιμές πάνω στα ζώα, στα νέα τους εργαστήρια στη California, θα μοιραστεί την τεχνογνωσία της στα ζητήματα του δέρματος, ενώ η Organovo, θα προσφέρει την τεχνολογία της. Η εταιρία της L’Oreal, έχοντας στο δυναμικό της 3,800 επιστήμονες σε 50 διαφορετικές χώρες, ήδη ξοδεύει σχεδόν το 3,7% των κερδών τους – πάνω από ένα δισεκατομμύριο ετησίως, για έρευνα και ανάπτυξη, που είναι το διπλάσιο σε σχέση με άλλες εταιρίες του κύκλου.

Η L’Oreal θα έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα στα 3D εκτυπωμένα δέρματα που θα αναπτύξουν με την Organovo, ενώ η δεύτερη εταιρία θα έχει τα δικαιώματα στα μοντέλα ιστών που θα χρησιμοποιηθούν για τις δοκιμές αποτελεσματικότητας, τοξικότητας και της ανάπτυξης των θεραπευτικών ή χειρουργικών μεταμοσχευμενων ιστών.

Η L’Oreal χρειάζεται αρκετό δέρμα ώστε να καταφέρει να φτάσει το σκοπό της, ο οποίος είναι η κατάκτηση της αγοράς με ποιοτικά προϊόντα που δεν επιφέρουν αρνητικές επιπτώσεις στο δέρμα. Έχει ήδη στη κατοχή της εννέα διαφορετικά είδη δέρματος, που ποικίλουν σε ηλικία και εθνικότητα. Η διαδικασία είναι αρκετά περίπλοκη και παίρνει μια βδομάδα για να υλοποιηθεί, επειδή κάθε δέρμα, έχει διαφορετικά σκέλη και πρέπει κάθε είδος να καλλιεργηθεί πλήρως.