Ευρωπαϊκή έρευνα που διεξήγαγε η Ford (European Commuter Survey) μεταξύ 5.503 εργαζομένων σε: Βαρκελώνη, Βερολίνο, Λονδίνο, Μαδρίτη, Παρίσι και Ρώμη, αποκάλυψε ότι το 26% αγχώνεται εξ αιτίας της διαδρομής για τη δουλειά έναντι του 23% που θεωρεί τη δουλειά πηγή στρες.

Στη Ρώμη, οι περισσότεροι ανέφεραν ότι η διαδρομή για τη δουλειά τους προκαλεί περισσότερο στρες από όσο η μετακόμιση σε νέο σπίτι. Για τους Λονδρέζους, η διαδρομή για τη δουλειά είναι μεγαλύτερη πηγή άγχους από όσο η επίσκεψη στον οδοντίατρο. Συνολικά, ο ένας στους τρεις θεωρεί τις καθημερινές μετακινήσεις όλο και πιο αγχωτικές, ενώ ο ένας στους τέσσερις επεσήμανε ότι γίνονται όλο και πιο απρόβλεπτες.

Η Ford συνεργάζεται με πόλεις σε όλο τον κόσμο στο πλαίσιο του Ford Smart Mobility…

Η Ford συνεργάζεται με πόλεις σε όλο τον κόσμο στο πλαίσιο του Ford Smart Mobility. Αυτό είναι το σχέδιο της εταιρίας για την αντιμετώπιση των προκλήσεων μεταφορών που δημιουργούνται από την αύξηση του πληθυσμού και την αστικοποίηση, μέσω καινοτομιών σε τομείς όπως: συνδεσιμότητα, μετακίνηση, αυτόνομα οχήματα, εμπειρία πελατών και μεγάλα δεδομένα. Οandreas Ostendorf, vice president, Sustainability, Environment & Safety Engineering, Ford Ευρώπης, παρουσίασε το σχέδιο στο συνέδριο Sustainable Brands Barcelona, στην Ισπανία.

Στο συνέδριο, η Ford διοργάνωσε ημερίδα με το Δημαρχείο της Βαρκελώνης προκειμένου να εξετάσουν λύσεις μετακίνησης για την πόλη. Ο Ostendorf συμμετείχε στη συζήτηση με θέμα: From Positioning to Purpose. Όπου αναδείχτηκε πόσο σημαντικό είναι για τις εταιρίες να εντάξουν τη βιωσιμότητα στη βασική φιλοσοφία τους.

Ford Smart Mobility

Η Ford έχει ήδη ανακοινώσει από την αρχή της χρονιάς ένα μεγάλο αριθμό παγκόσμιων πειραμάτων για τη δοκιμή λύσεων μεταφοράς με σκοπό τη βελτίωση της εμπειρίας των πελατών, την ευελιξία των μετακινήσεων και την κοινωνική συνεργασία που θα ανταμείβει τους πελάτες.

Για την Ευρώπη μόνο, ένα τέτοιο πείραμα είναι το Handleon Mobility το οποίο μελετά πώς τα ηλεκτρικά ποδήλατα μπορούν να συνεργάζονται ομαλά με τα αυτοκίνητα και τα δημόσια μέσα μεταφοράς για να προσφέρουν ταχύτερες και ευκολότερες καθημερινές μετακινήσεις και να βοηθούν στην εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων στα αστικά κέντρα.

Ένα παγκόσμιο πείραμα είναι το Innovate Mobility Series. Η Ford κάλε σε πρωτοπόρους και προγραμματιστές από όλο τον κόσμο με σκοπό την ανεύρεση λύσεων για χώρες όπως: Αγγλία, Πορτογαλία, Β. & Ν. Αμερική, Αφρική, Ινδία και Κίνα, και φέτος η Αυστραλία. Ανάμεσα στις προκλήσεις ήταν η ανεύρεση τεχνολογικών λύσεων για τον εντοπισμό ανοιχτών χώρων στάθμευσης σε αστικές περιοχές, καλύτερους τρόπους μετακίνησης σε συνωστισμένες πόλεις και η χρήση συστημάτων πλοήγησης και άλλων εργαλείων για πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη σε απομονωμένες περιοχές.

Η Ford αποτελεί μέρος του Sustainable Mobility Project 2.0, που έχει διοργανώσει το Παγκόσμιο Επιχειρηματικό Συμβούλιο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Το project στοχεύει στη συνεργασία εταιριών του τομέα μεταφορών και σχετικών ενδιαφερομένων μερών προκειμένου να επιτευχθείη ασφάλεια και βιωσιμότητα των μετακινήσεων.