Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να ζωγραφίσουν την αφίσα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων 2015-2016, αντλώντας έμπνευση από το μαρμάρινο κεφάλι ενός κυκλαδικού ειδωλίου (2800-2300 π.Χ.)

Ο διαγωνισμός παιδικής αφίσας του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης επιστρέφει για τρίτη χρονιά και σας δίνει τη δυνατότητα στους μικρούς μας φίλους -από 6 έως 12 ετών-να βγάλουν τον ζωγράφο που κρύβουν μέσα τους! Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να ζωγραφίσουν την αφίσα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων 2015-2016, αντλώντας έμπνευση από το μαρμάρινο κεφάλι ενός κυκλαδικού ειδωλίου (2800-2300 π.Χ.).

Στο πρόσωπο ξεχωρίζει η μύτη, θα μπορούσαμε όμως να το φανταστούμε με ζωγραφισμένες λεπτομέρειες, όπως μάτια, στόμα, φρύδια και μαλλιά…. Οι μικροί μας φίλοι δεν έχουν παρά να διαλέξουν τα χρώματα και τα υλικά που τους αρέσουν για να δημιουργήσουν τη ζωγραφιά τους..Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός. Μπορούν να φορέσουν καπέλο, γυαλιά, μάσκα, να το μεταμορφώσουν το μαρμάρινο κεφάλι σε υπερήρωα ή να το στολίσουν με διάφορα χρώματα και σχήματα!

Τα 30 έργα που θα διακριθούν θα συνθέσουν την αφίσα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που ξεκινούν το Σεπτέμβριο. Τα παιδιά με τα 30 καλύτερα έργα θα κερδίσουν δωρεάν συμμετοχή σε εργαστήριο που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο. Οδηγίες για τον διαγωνισμό

Πώς να λάβεις μέρος στο διαγωνισμό:
1. Μπες στο cycladic.gr NEA
2. Εκτύπωσε το σχέδιο σε Α4
3. Χρωμάτισε το κεφάλι όπως σου αρέσει
4. Στείλε μας το έργο σου & τη φόρμα συμμετοχής ταχυδρομικά

Τα έργα πρέπει να σταλούν ή να παραδοθούν έως την Τρίτη 30 Ιουνίου 2015 στη διεύθυνση:
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Νεοφύτου Δούκα 4, 10674 Αθήνα
Υ/Ο: Τμήμα Επικοινωνίας & Ανάπτυξης

Οδηγίες:
|Τα παιδιά μπορούν να χρησιμοποιήσουν ό,τι υλικά θέλουν: ξυλομπογιές, μαρκαδόρους, τέμπερες, χαρτιά για κολλάζ, κλπ

|Απαραίτητη η συμπλήρωση και αποστολή της φόρμας συμμετοχής

|Οι 30 νικητές θα αναδειχθούν από επιτροπή του Μουσείου και τα ονόματά τους θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Μουσείου στις 15 Ιουλίου 2015.

|Σε περίπτωση συμμετοχής στο διαγωνισμό ως σχολική ομάδα, απαιτείται όνομα και κινητό τηλέφωνο του υπεύθυνου εκπαιδευτικού.

|Στόχος του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης είναι να δημιουργήσει ένα μεγάλο αρχείο από τις ζωγραφιές των παιδιών με τις οποίες θα διακοσμήσει τα εργαστήρια των Παιδικών Προγραμμάτων. Για το λόγο αυτό δεν θα υπάρχει δυνατότητα επιστροφής των έργων.
Επιπλέον, τα έργα μπορεί να χρησιμοποιηθούν σε άλλες εφαρμογές.