«Ανακαλύψτε την άλλη Αθήνα» στη Στοά Νικολούδη

Η Στοά Νικολούδη (Πανεπιστημίου 41) επιστρέφει δυναμικά στην αγορά του αθηναϊκού κέντρου και προσκαλεί το κοινό να την ανακαλύψει ξανά, την Τρίτη, 3 Οκτωβρίου 2017, σε μία ημέρα ξεχωριστή, γεμάτη μουσική, γεύσεις και μεγάλες προσφορές από τα 14 εμπορικά καταστήματα που στεγάζονται στο εσωτερικό της.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Alpha Bank, στην ανοικτή αυτή εκδήλωση, με τίτλο «Ανακαλύψτε την άλλη Αθήνα» οι επισκέπτες θα έχουν από το πρωί την ευκαιρία να επωφεληθούν από τις ειδικές προσφορές των καταστημάτων της Στοάς, ενώ από τις 18:00 έως τις 20:00 θα βρίσκονται εκεί η τζαζ μπάντα του Ωδείου Αθηνών και ο σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου, ο οποίος θα προσφέρει στο κοινό τις γευστικές δημιουργίες του.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να αναδείξει τον διαχρονικό εμπορικό χαρακτήρα της Στοάς Νικολούδη, που διακρίνεται για την παροχή προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής ποιότητος, καθώς και να φέρει το κοινό σε επαφή με ένα κτίριο μεγάλης ιστορικής και αρχιτεκτονικής αξίας, που ενώνει το παρελθόν με το παρόν της πόλης των Αθηνών.

Η Στοά Νικολούδη ανεγέρθηκε το 1936 και είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα του αρχιτέκτονα Αλέξανδρου Νικολούδη (1874-1944), με το οποίο μετέφερε στην Ελλάδα τις αρχές της γαλλικής Ecole des Beaux-Arts, ενός πρωτοποριακού αρχιτεκτονικού ρεύματος που είχε ως βασικά αξιώματα την αισθητική εκλέπτυνση και τον διακοσμητικό πλούτο.

Για πολλές δεκαετίες, η Στοά Νικολούδη υπήρξε κομβικό σημείο για την εμπορική κίνηση και την καθημερινή ζωή του κέντρου των Αθηνών, ενώ στέγαζε και ιστορικά καταστήματα που άφησαν το στίγμα τους στην παλαιά Αθήνα, όπως το βιβλιοπωλείο «Εστία» και το «Kαφενείο του Λουμίδη» όπου σύχναζαν σπουδαίες προσωπικότητες των Γραμμάτων και των Τεχνών. Το 1995 η Στοά Νικολούδη χαρακτηρίσθηκε ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο και έργο τέχνης, ενώ τον Φεβρουάριο του 2012, υπέστη σοβαρότατες ζημίες από τους εμπρησμούς που σημειώθηκαν στο κέντρο των Αθηνών.

Η Alpha Bank, ανέλαβε τις εργασίες ανακατασκευής και αποκατάστασης του κτιρίου, οι οποίες ολοκληρώθηκαν στις αρχές του 2015, ενώ παράλληλα, υποστήριξε την εμπορική επανεκκίνηση της Στοάς.