Ο Όμιλος Adecco, η μεγαλύτερη εταιρία στον τομέα της παροχής υπηρεσιών ανθρώπινου δυναμικού παγκοσμίως, διενεργεί έρευνα με τίτλο “Work Trends Study”. Στόχος της έρευνας είναι η διερεύνηση και καταγραφή των τάσεων στην αναζήτηση εργασίας και προσωπικού μέσω των Social Media, το smartworking και το χτίσιμο της εικόνας των υποψηφίων και των εταιρειών. Η έρευνα “Work Trends Study” διενεργείται με τη χρήση δύο ερωτηματολογίων -ένα για υποψηφίους που αναζητούν εργασία και ένα για εργοδότες - προκειμένου να αντλήσει χρήσιμες πληροφορίες που θα σκιαγραφήσουν την πλήρη εικόνα της αγοράς εργασίας σήμερα και των τάσεών της. 
Το 2014 η Adecco διεξήγαγε την έρευνα «Global Social Recruiting Study» σε 24 χώρες με στόχο να κατανοήσει τον τρόπο που οι υποψήφιοι αναζητούν εργασία και τα εργαλεία που χρησιμοποιούν για να εκπροσωπήσουν τον εαυτό τους στο διαδίκτυο. Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο της έρευνας οι εργοδότες, μέσω συνεντεύξεων, αποκάλυψαν πώς λειτουργούν οι επιχειρήσεις στον κόσμο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, τα εργαλεία που χρησιμοποιούν και τι αναζητούν κατά τη διαδικασία πρόσληψης. 
Για το 2015 η Adecco επέκτεινε το πεδίο εφαρμογής της μελέτης πέρα από τη διαδικασία πρόσληψης μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Ο στόχος της φετινής έρευνας είναι να διερευνήσει τον τρόπο με τον οποίο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το smartworking έχουν αλλάξει και θα συνεχίσουν να αλλάζουν τον τρόπο εργασίας. 
Η μελέτη διεξάγεται ταυτόχρονα σε 24 χώρες (Ελβετία, Γαλλία, Βέλγιο, Ινδία, Ισπανία, Ελλάδα, Ολλανδία, Ιταλία, Ιαπωνία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Ρωσία, Μεξικό, Πορτογαλία, Βουλγαρία, Πολωνία, Τουρκία, Σλοβενία, Φινλανδία, Ρουμανία, Ουγγαρία, Τσεχία, Αργεντινή, Ταϊλάνδη, Κίνα) και τα αποτελέσματα θα αναλυθούν ανά χώρα ενώ θα υπάρξουν και συγκριτικές μελέτες μεταξύ των χωρών.
Ο Γενικός Διευθυντής της Adecco Ελλάδας, Κωνσταντίνος Μυλωνάς, σχολίασε σχετικά: «Βλέπουμε την αγορά εργασίας να επηρεάζεται όλο και περισσότερο από την παρουσία και την χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Με αυτή την έρευνα η Adecco επιχειρεί να διευκρινίσει τον τρόπο με τον οποίο οι υποψήφιοι που αναζητούν εργασία αλλά και οι εργοδότες χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αντιλαμβάνονται το λεγόμενο smartworking και το χτίσιμο της εικόνας τους. Σε μία εποχή όπου η επικοινωνία έχει περάσει σε μία πολυεπίπεδη και διαδραστική εποχή, θεωρούμε ότι οι παράγοντες αυτοί αποτελούν και θα συνεχίσουν να αποτελούν αναπόσπαστα κομμάτια για τον κόσμο των μικρών αλλά και των μεγάλων επιχειρήσεων
Χρήσιμα links
Adecco Social Recruiting Survey links:
  • Έρευνα σε υποψηφίους: κάντε κλικ εδώ
  • Έρευνα προς Υπευθύνους Επιλογής προσωπικού: κάντε κλικ εδώ
Όροι συμμετοχής: κάντε κλικ εδώ